Kunstenaars gezocht

In september 2022 pakken we uit met een kunstproject rond dementie. We zijn dus op zoek naar lokaal talent!

In februari 2020 richtte het lokaal bestuur de werkgroep ‘dementievriendelijke gemeente’ op. Op die manier willen we dementie bespreekbaar maken en activiteiten organiseren voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Aangezien we over dit onderwerp willen blijven informeren, staat het infomagazine van januari volledig in het teken van het project ‘dementievriendelijke gemeente’. En er is meer want we lanceren in september 2022 een groot kunstproject waarvoor we op zoek zijn naar lokale kunstenaars.

Onder het thema ‘Dementie: ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ willen we dementie vanuit een kunstig oogpunt benaderen. Er zal in september 2022 een openluchttentoonstelling georganiseerd worden in de Nieuwstraat, op het Kamiel Van Belleplein en op campus Groenlaan. We zijn op zoek naar Buggenhouts talent! We rekenen op scholen, organisaties en individuele deelnemers die hun kijk op dementie over willen brengen op doek. Dat mag via een schilderij, stempeltekening of gedicht zijn. De doeken zijn gratis te verkrijgen bij het lokaal bestuur (u hebt de keuze uit twee formaten). Er zal ook didactisch materiaal ter beschikking van de scholen gesteld worden. Daarnaast zijn er diverse boeken te verkrijgen in de BIB en zorgen we voor infomomenten.

Indien u hieraan wilt meewerken, dient u het formulier onderaan in te vullen. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met de dienst welzijn.

Gepubliceerd op dinsdag 11 januari 2022 17 u.