Laptopactie bereikt doel

De laptopactie van onze sociale dienst heeft maar liefst 43 laptops opgehaald in twee maanden tijd. Deze laptops zijn bestemd voor kinderen die digitale ondersteuning nodig hebben.

Tijdens de coronacrisis moesten heel wat kinderen plots hun schoolwerk thuis maken. Lessen verliepen digitaal en dat was niet altijd eenvoudig. Niet iedereen is in het bezit van een laptop en om die kinderen te helpen, startte de sociale dienst met de actie 'ieder kind heeft recht op onderwijs'.

Op dinsdag 23 juni werd de kaap van 43 stuks bereikt. CEO Samuel Caulier van de firma Projinit schonk maar liefst 13 gebruiksklare laptops waardoor we het laatste gat hebben dichtgereden. Projinit is een gedreven IT-consulting bedrijf dat zijn roots heeft in Buggenhout en dat IT-oplossingen biedt op maat van grote of kleine bedrijven. Ze pikten onze actie spontaan op en zorgen er mee voor dat de toekomst van kwetsbare kinderen een beetje rooskleuriger wordt. Een spontaan en mooi gebaar!

We zijn alle mensen dankbaar die ons geholpen hebben. We kregen heel wat schenkingen van particulieren, bedrijven en serviceclubs. We zijn wat overweldigd door het succes. Het is mooi om te zien dat mensen zo solidair zijn.

Gepubliceerd op woensdag 24 juni 2020 9.50 u.