Maak kennis met Robbie Robot

Vanaf nu kan u uw gebruikte kinderkledij deponeren in een speciale inzamelbox aan het Huis van het kind en aan 't Sprinkhaantje.

Iedereen kent wel het probleem dat kinderen razendsnel groeien. Daardoor worden nieuwe kleren amper gedragen en dat is zonde. Met het oog op duurzaamheid en hergebruik, lanceert het lokaal bestuur een permanente inzamelactie van kinderkledij (0 tot 14 jaar). 

U kan de kledij deponeren bij Robbie Robot, onze speciale inzamelbox. Robbie Robot zag het leven dankzij onze medewerkers van de technische uitvoeringsdienst. Voor kinderen is het namelijk veel leuker om kledij te deponeren in de buik van Robbie Robot in plaats van in een gewone saaie box. We hopen dat zij op die manier ook betrokken worden bij het project en meer leren over hergebruik. Robbie Robot krijgt een plaatsje aan de gemeentelijke school ’t Sprinkhaantje en aan het Huis van het kind.

Iedereen die dat wil, kan kinderkledij deponeren. Deze wordt gestockeerd op de school en enkele keren per jaar wegegeven via een ‘weggeefwinkel’ van het Huis van het kind. Op die manier kan u uw kinderkledij een tweede leven geven. Zo werkt u mee aan een duurzaam beleid en kunnen we kansen creëren voor families die het niet zo breed hebben.

Meer weten over Robbie? Kijk dan naar deze korte reportage van TV OOST. 

Gepubliceerd op dinsdag 17 mei 2022 9.30 u.