Maakplaats

We liften onze BIB naar een hogere dimensie met een eigen maakplaats voor jong en oud. Dat is mogelijk dankzij een partnerschap met de Maakbib. Een maakplaats is een plek waar u uw eigen creaties en ideeën in de praktijk kan uitwerken. Deze innovatieve werkruimte bevindt zich in de BIB in Het Gemeentehuis. Alle machines en software zijn aanwezig, zowel voor jong als voor oud. Iedereen kan zich ontwikkelen op het gebied van techniek en creativiteit. Denk maar aan 3D-printen, lasersnijden en textiel bedrukken.

BIB Buggenhout voorziet workshops rond bepaalde thema’s en materialen, voor jong én oud. U gaat creatief aan de slag met machines en materialen. De demo’s zijn laagdrempelig zodat u zonder voorkennis kan deelnemen. Hou zeker de activiteitenkalender van de BIB in de gaten of spreek gerust een medewerker aan.

Procedure

U zal iedere donderdag tussen 18u en 21u de maakplaats vrij kunnen gebruiken. Tijdens de open maakmomenten op donderdag is iedereen vanaf 16 jaar welkom om dingen te maken en zijn of haar kennis te delen. U kan dan gebruik maken van de machines die op dat moment beschikbaar zijn. Hierbij zal steeds een begeleider van de BIB aanwezig zijn. We stellen de machines gratis ter beschikking.

Om lid te worden van de maakplaats betaalt u 5 euro. Iedere deelnemer dient vooraf het interne reglement van de maakplaats te lezen en te ondertekenen. Materiaal (filament, textiel, …) dient ter plaatse gekocht te worden.

Deel deze pagina

dinsdag 7 februari 2023