Mayors for peace

Mayors for Peace is een internationaal netwerk van steden en gemeenten waar ook Buggenhout lid van is. Deze organisatie werd in 1982 opgericht door de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki en pleit, in solidariteit met steden van over heel de wereld, voor nucleaire ontwapening

Wereldwijd telt de organisatie 7772 steden in 163 landen. In België zijn 375 steden en gemeenten lid van het netwerk. De stad Ieper functioneert sedert vorig jaar op vraag van burgemeester Matsui van Hiroshima als ‘lead city’ voor België.

Op 6 en 9 augustus is het exact 74 jaar geleden dat Hiroshima en Nagasaki het slachtoffer werden van een aanval met een kernwapen. Twee bommen (Little boy en Fat Man) vernielden twee steden en maakten vrijwel meteen 140.000 en 70.000 slachtoffers. Samen met de burgemeesters Matsui en Taue wil Buggenhout hierbij stilstaan en samen met hen de internationale gemeenschap oproepen op dringend werk te maken van wereldwijde nucleaire ontwapening. Vandaag telt de wereld immers nog steeds zo’n 15000 kernwapens die gemiddeld 30 keer de kracht hebben van de bommen die 74 jaar geleden zijn ingezet.

Naar aanleiding van deze actie zal u vanaf 5 augustus een speciale vlag opmerken aan de gevel van Het Gemeentehuis namelijk de vredesvlag.

Gepubliceerd op donderdag 1 augustus 2019 10 u.