Melding Damstraat op 07 mei 2019

Info

Categorie
Beschadigde weg, fietspad, voetpad, voetweg ...
Datum
dinsdag 07 mei 2019
Straat
Damstraat 25
Status
In behandeling
Omschrijving
Beste,
Door de slechte staat van de betonbaan en door de hoge snelheden die zware vrachtwagens halen ter hoogte van onze woonst 70-90kg/uur ondervinden wij steeds meer en meer last. Dit mede door de steeds grotere hoogte verschillen in de betonplaten en de knik die door de brug in de straat is. Deze last wordt veroorzaakt door de trillingen die deze vrachtwagens genereren of zeer snel rijdende personen wagens. Trillingen uiten zich vooral in de bovenverdieping. Voorbeelden hiervan zijn:
Wekker dit trilt bij passage zwaar vracht verkeer op slaapkamer kinderen
Deuren dit trillen/licht bewegen
glazen die tegen elkaar tikken.
De trillingen zijn zelfs waarneembaar in Bed. Dit ondanks de grote afstand van de woonst tot de straat.
Deze week zijn ook tegels losgekomen die in de badkamer op de zijmuur kleven. De 1000en kleine trillingen hebben dit in de hand gewerkt.

Extra info:
- vanaf 04:00 zijn er volgens ons bepaalde vrachtwagen die wekelijks meerdere male passeren die de omgeving zeer goed kennen en hierdoor tegen heel hoge snelheid durven voorbijrijden, wat te verklaren valt indien je de omgeving kent.
- Bij de geburen is de last blijkbaar minder. Zij hebben dan ook geen bovenverdiep en wij wonen op dat deel waar de hoogste snelheid gehaald wordt. Ook ligt aan ons huis de knik van de brug en is de kwaliteit van het wegdek het mist.

Oplossing
fase 1: respecteren snelheid van 50km/uur ondanks dat de straat zich leent om 90 km/uur te rijden. (vraag geen investeringen, wel controle of ....)
Fase 2: betonplaten met zware hoogte verschillen gelijktrekken/vernieuwen
Fase 3 knik in de straat er uit halen. Kan alleen door volledige vernieuwing. (ideaal overgaan naar afvalt)

Bedankt voor uw reactie van de bewoner die zich steeds meer en meer zorgen maakt over de stijgende lijn van de trillingen.
Antwoord

de dienst openbare werken zal dit verder opvolgen


Het technische team