Melding ROZENLAAN op 03 jul 2021

Info

Categorie
Milieu-, geluids- of geurhinder, loslopende dieren, kadavers, ...
Datum
zaterdag 03 juli 2021
Straat
ROZENLAAN  15
Status
Uitgevoerd
Omschrijving
Beste, graag wou ik u melden dat er in de nabije omgeving van mijn woning (rozenlaan 15) één of meerdere vossen zitten. Vorige week zondag lag de plaats waar ik kippen lopen heb (had) bezaaid met pakken pluimen. Er waren drie kippen en een eend meegepakt. Maandagmorgen was er weer een kip verdwenen. Ik heb de overgebleven 6 kippen bij een kennis gebracht , die een afgesloten en overdekte kippenren heeft. Bij de buren (rozenlaan 13), die ook verschillende kippen hadden, zijn er vermoedelijk al een tiental verdwenen. Ze hadden eveneens al jaren een konijn (Vlaamse reus) tussen de kippen lopen. Dat konijn heb ik deze voormiddag met afgebeten hoofd in mijn tuin aangetroffen. Ik weet niet of er eventueel aan dit probleem iets te verhelpen is maar ik wou het jullie toch mededelen.
mvg,
Antwoord

Vossen bejagen beschermt jouw kleinvee niet. Vossen zijn territoriale dieren en reguleren zo hun aantal per oppervlakte zelf.


Daarom is het beter om maatregelen te nemen om je kippen te beschermen. Op de website van het Agentschap van Natuur en Bos vind je de nodige informatie.


Met vriendelijke groeten


De milieudienst