Missie en visie

Onze school is een Gemeentelijke Basisschool. Dat betekent dat onze school het gemeentebestuur van Buggenhout als schoolbestuur heeft en dat we kiezen voor OVSG als ondersteunende onderwijskoepel.

Kiezen voor een school van het gemeentelijke net is kiezen voor kwaliteitsonderwijs. Scholen van het officieel onderwijs willen bovendien open scholen zijn, waar iedereen welkom is, ongeacht achtergrond of levensbeschouwing. Dat is geen makkelijke, maar wel een bewuste keuze. Scholen van het officieel onderwijs willen immers midden in de maatschappij staan en kinderen helpen bij het opgroeien tot positieve, kritische en geëngageerde jong-volwassenen.

De OVSG-toets voor het zesde leerjaar is een objectieve barometer voor de mate waarin leerlingen aan het eind van de basisschool de vooropgestelde eindtermen en eindtermgerelateerde leerplandoelen behalen. Deze toets wordt afgenomen door scholen in heel Vlaanderen. Dit maakt het tot een goed instrument om de eigen schoolwerking onder de loep te nemen en bij te sturen waar nodig.

In 't Sprinkhaantje zijn we erg fier dat we de voorbije jaren steeds goed scoorden op de OVSG-toetsen. We zijn er fier op te kunnen zeggen dat onze leerlingen na hun lagere schooltijd echt klaar zijn voor het secundair onderwijs én dat al onze leerlingen kunnen terugblikken op een leuke, belevingsvolle en 'warme' schooltijd... van de peuterklas tot het zesde leerjaar!

Ons logo toont een driehoek, want op school mogen we leren, leven en onszelf zijn. In het midden van de driehoek springt ons Sprinkhaantje. Sprinkhaantjes zijn immers levensgenieters. Ze springen steeds verder. Met wat hulp springen ze naar de zon, en dat ziet u in ons logo. Onze naam en ons logo ontstond in 1997. De Gemeentelijke jongensschool, die al decennialang gevestigd was in de Hanenstraat koos er in die tijd voor om gemengd onderwijs te voorzien én zich open te stellen voor kleutertjes. Bij de start van die kleuterschool verwelkomden we de kleinste 'haantjes' als Sprinkhaantjes en zo zou onze school voortaan gaan heten. Bij het 20-jarige jubileum van onze school, in 2017, werd het herkenbare logo opgefrist. Daarmee willen we tonen dat we klaar zijn om nog heel veel jaren blije kindergezichten te verwelkomen in 't Sprinkhaantje!

Ontdek op onze school, via onze leerkrachten, leerlingen en hun ouders, op deze website, op Facebook waarom de keuze voor onze school een goede keuze is! 

Onze school maakt deel uit van scholengemeenschap BLOM. Ontdek onze scholengemeenschap op www.sgblom.be

Deel deze pagina

maandag 27 augustus 2018