Missie en visie

Onze school is een Gemeentelijke Basisschool. Dat betekent dat onze school het lokaal bestuur van Buggenhout als schoolbestuur heeft en dat we kiezen voor OVSG als ondersteunende onderwijskoepel. Kiezen voor een school van het gemeentelijke net is kiezen voor kwaliteitsonderwijs.

Scholen van het officieel onderwijs zijn scholen waar iedereen welkom is, ongeacht achtergrond of levensbeschouwing. Dat is geen makkelijke, maar wel een bewuste keuze. Onze school staat zo midden in de maatschappij. We helpen kinderen bij het opgroeien tot positieve, kritische en geëngageerde jongvolwassenen.

De OVSG-toets voor het zesde leerjaar is een objectieve barometer voor de mate waarin leerlingen aan het eind van de basisschool de vooropgestelde eindtermen behalen. Deze toets wordt afgenomen door scholen in heel Vlaanderen.

In 't Sprinkhaantje zijn we erg fier dat we de voorbije jaren steeds goed scoorden op de OVSG-toetsen. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat onze leerlingen na hun lagere schooltijd echt klaar zijn voor het secundair onderwijs én dat al onze leerlingen kunnen terugblikken op een leuke, belevingsvolle en 'warme' schooltijd... van de peuterklas tot het zesde leerjaar!

Ons logo toont een driehoek. In het midden van de driehoek springt ons Sprinkhaantje. Sprinkhaantjes zijn immers levensgenieters. Ze springen steeds verder. Met wat hulp springen ze naar de zon, en dat ziet u in ons logo.

Het refrein van het Sprinkhaantjeslied zorgde voor ons motto: ’t Sprinkhaantje, daar wil ik zijn’.

Ontdek op onze school, via onze leerkrachten, leerlingen en hun ouders, op deze website, op Facebook waarom de keuze voor onze school een goede keuze is! 

Onze school maakt deel uit van scholengemeenschap BLOM. Ontdek onze scholengemeenschap op www.sgblom.be

Deel deze pagina

woensdag 2 juni 2021