Na heropening kappers volgen de niet-medische contactberoepen

Op 1 maart kunnen niet-medische contactberoepen, onder strenge voorwaarden, hun activiteiten hervatten. Dat geldt ook voor de bemande zonnebanken en bemande zonnecentra.

Sommigen hadden een lezing gegeven aan het ministerieel besluit als dat bemande zonnebanken en bemande zonnecentra op 13 februari reeds zouden mogen heropenen. Er werd daarom een verduidelijking toegevoegd aan het ministerieel besluit met de coronamaatregelen. Het betreft met andere woorden een technische wijziging.

Het Overlegcomité heeft op 5 februari 2021 beslist dat kappers en barbiers (enkel voor verzorging van het kapsel) vanaf 13 februari onder strikte voorwaarden hun activiteiten mogen hervatten. Andere niet-medische contactberoepen mogen op 1 maart opnieuw aan de slag.

In het ministerieel besluit, dat de nieuwe regels een reglementaire basis geeft en op 7 februari in het Belgisch Staatsblad werd gepubliceerd, wordt een onderscheid gemaakt tussen de bemande en de onbemande zonnebanken en zonnecentra. Daarbij wordt voorzien dat bemande zonnebanken en bemande zonnecentra, net als andere niet-medische contactberoepen, mogen heropenen op 1 maart. Onbemande zonnebanken en onbemande zonnecentra blijven in ieder geval gesloten.

Het nieuwe ministerieel besluit, dat de regels voor de opening van de bemande zonnebanken en bemande zonnecentra verduidelijkt, werd zonet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. U kan het in bijlage raadplegen.

Gepubliceerd op maandag 15 februari 2021 7.30 u.