Nieuwe toegangsweg in Buggenhoutbos

Op zaterdag 20 november werd er een nieuwe toegangsweg in Buggenhoutbos geopend. Deze bevindt zich ter hoogte van Kasteelstraat 206.

Buggenhoutbos is een zeer drukbezocht bos. Van ver buiten de gemeente komen mensen al jaar en dag om er te wandelen, sporten, fietsen, spelen en nog veel meer. Vanop één van de parkings moest u jammer genoeg een stukje van de drukke Kasteelstraat afwandelen om het bos te bereiken. Om deze gevaarlijk toestand te vermijden werd recht tegenover deze parking een nieuwe toegang voorzien. Het nieuwe opengestelde pad is de vroegere toegang van het voormalige boshuis.

Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om het bronzen brandklokje en het ijzeren everzwijn voor te stellen. Het brandklokje hing vroeger aan het boshuis, dat oorspronkelijk werd gebouwd als jachtpaviljoen. Het klokje werd gebruikt om de jagers bij elkaar te roepen na de jacht. Toen het boshuis werd afgebroken, werd beslist om het brandklokje te houden en op te hangen aan de nieuwe windschuur. Deze dient om het materiaal van de bosarbeider op te bergen. Behalve het brandklokje hangt ook een ijzeren everzwijn aan de windschuur. In 2004 streek het televisieprogramma Fata Morgana neer in Buggenhout. Eén van de opdrachten was het maken van een kunstwerk binnen een tijdspanne van één week. In een paar dagen tijd werd een ijzeren aardappel met everzwijn op ontworpen. Het kunstwerk werd jammer genoeg grotendeels aangetast door de tand des tijds, maar het everzwijn kon gered worden.

Gepubliceerd op zaterdag 20 november 2021 13.30 u.