Nieuwe wandelnetwerken in Scheldeland

Vanaf september kunnen wandelaars dankzij toerisme Oost-Vlaanderen op pad langs meer dan 200 kilometer bewegwijzerde wandelwegen in Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke en een stukje Aalst.

Tussen nu en eind 2025 voorziet Toerisme Oost-Vlaanderen de volledige Dender- en Molenbeekvallei en een deel van de Scheldevallei in Scheldeland van aaneensluitende wandelnetwerken met knooppunten. Gezien de omvang van het volledige netwerk gebeuren de infrastructuurwerken op het terrein in vier opeenvolgende fasen. Eens volledig klaar, zullen wandelaars in het gebied op stap kunnen langs zo’n 1.070 kilometer aan prima wandelpaden. 

De eerste knooppuntpaal van het eerste nieuwe wandelnetwerk werd op dinsdag 9 mei geplaatst. Het eerste van maar liefst vier nieuwe netwerken die Toerisme Oost-Vlaanderen de komende jaren zal ontwikkelen in de Schelde- en Dendervallei. Het nieuwe netwerk zal meer dan 200 kilometer aan bewegwijzerde wandelwegen ontsluiten in de gemeenten Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke en in Aalst.

Fase 2 (Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Herzele, Lede en Sint-Lievens-Houtem) wordt opgestart in de tweede helft van 2023, fase 3 (Denderleeuw, Geraardsbergen, Herzele en Ninove) in het najaar van 2024 en fase 4 (Kalkense Meersen-Donkmeer, het deel onder de Schelde) in de tweede helft van 2025. Bij iedere fase hoort een nieuwe netwerkkaart, waarbij fase 4 toegevoegd zal worden aan de huidige wandelnetwerkkaart Kalkense Meersen-Donkmeer.

Gepubliceerd op maandag 22 mei 2023 9 u.