Buggenhout zomert

Zoals elk jaar kan u in juli en augustus opnieuw op het kerkplein terecht voor topanimatie. Een zomerse vakantiesfeer, een goede band en lokale verenigingen aan de tap. Dat is de korte samenvatting van de zomerse donderdagen.

We trappen de festiviteiten af op donderdag 4 juli met ‘De Vertellingen’. Deze avond is een samenwerking van lokaal bestuur Buggenhout met TV OOST en brouwerij Dilewyns. Starten doen we om 20u maar u bent al vroeger welkom. Kom langs voor een lekker biertje en een fantastisch optreden van Jeron Dewulf! Deze hele avond is gratis en u kan genieten terwijl TV OOST filmt. Lust u geen alcohol? Geen nood, u kan zelf iets meebrengen. Maar vergeet zeker uw stoeltje niet! Want zo kan u optimaal genieten van de show.

Op donderdag 11 juli is het tijd voor ‘Vlaanderen feest’ met V.C. De Gies. Tappers van dienst zijn WC De Vossen. Dit jaar is er geen academische zitting maar is er meteen muziek op het kerkplein om 20u30. Deze muzikanten vinden dat het Nederlandstalige lied al te vaak in de vergeethoek wordt geduwd. V.C. staat voor Vlaamse coverband en dat zal u geweten hebben! V.C. De Gies presenteert klassiekers en minder verwachte nummers van de Nederlandse taal, al dan niet in een nieuw kleedje gestoken. Deze worden overgoten met een aanstekelijk sausje ambiance.

Daarna volgen er maar liefst zes zomerse donderdagen. Het kerkplein wordt afgesloten tussen 19u en 24u en om 20u starten de optredens. Ook de lokale verenigingen zijn opnieuw van de partij om de tap te verzorgen.

 • 18 juli: Diaz
  Tappers: Fietsen met maten en Femma Opdorp
 • 25 juli: De Nieuwe Martelaren
  Tappers: de Bergpallieters en VZW Middelpunt Opdorp
 • 1 augustus: The Crumbles
  Tappers: Capelderij MFC en Bosmarathon vzw
 • 8 augustus: Blue Tone Lypps
  Tappers: Rio Grande en Krachtbal Opstal
 • 15 augustus: M-Band
  Tappers: KSA jongens en BAB Buggenhout
 • 22 augustus: Hammertime
  Tappers: ’t Muziek en judoclub Ippon Buggenhout

Kom zeker langs, de optredens zijn gratis en de goede sfeer krijgt u er zomaar bij! Altijd welkom op het kerkplein in het centrum.

Gepubliceerd op zaterdag 29 juni 2019 13 u.