Kunstproject dementie

Op woensdag 20 september 2023 zetten we de Werelddag Dementie in de kijker met een heuse straattentoonstelling.

De werkgroep Dementievriendelijk Buggenhout lanceert in 2023 opnieuw een groots kunstproject ‘Vergeet-mij-niet’ om dementie op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Er zal in september een straattentoonstelling georganiseerd worden met een zee van vergeet-mij-nietjes van de Nieuwstraat, via het Kamiel Van Belleplein naar de campus Groenlaan. Iedereen, jong en oud, wordt uitgenodigd om creatief mee te werken. Het vergeet-mij-nietje staat enerzijds symbool voor de geheugenproblematiek van personen met dementie, maar anderzijds is het ook een oproep. De maatschappij mag de groep van personen met (jong)dementie niet vergeten en moet inzetten op onderzoek, preventie, opvang en begeleiding.

Deze vergeet-mij-nietjes mogen naar eigen creativiteit en van gelijk welk materiaal gemaakt worden: van stof, vilt, breiwol, plastiek, papier-maché, wegwerpmateriaal (CD, flessen, blik, glas), ijzer, klei, …De gebruikte materialen zijn best weerbestendig én stevig om in de grond te duwen of op de grond te zetten (metalen staaf, potjes, …), De voorgeschreven kleuren voor de vergeet-mij-nietjes zijn tinten van blauwe blaadjes met gele knop. De bloemen blijven permanent staan. Indien gewenst kan men zijn persoonlijke bloem recupereren. 

U kan deelnemen via het digitaal formulier of via de QR-code in bijlage. We verwachten de vergeet-mij-nietjes in Het Gemeentehuis op donderdag 14 september van 14 tot 20 uur.

De officiële opening van de straattentoonstelling vindt plaats op woensdag 20 september om 14u op campus Groenlaan. Tegelijkertijd wordt de nieuwe dementievriendelijke tuin van woonzorgcentrum Herfstdroom ingehuldigd en is er een open dag in CDO dagopvang. 

Gepubliceerd op vrijdag 28 april 2023 10 u.