Verbeterde ervaring voor gezinnen in de UiTPAS-app gelanceerd

Er is een nieuwe update van de UiTPAS-app. Deze update bevat de nieuwe functionaliteiten voor gezinnen en oplossingen voor een aantal vaak gemelde problemen.
De UiTPAS wordt zeer vaak in gezinscontext gebruikt: maar liefst 62% van de pashouders maakt deel uit van een gezin. Dat wil zeggen dat er meer dan een pashouder op hetzelfde adres woont. Het digitaal beheren van de UiTPAS als gezin was echter niet gemakkelijk: zo kon u voorheen maar één UiTPAS beheren in de app. Op basis van de feedback van UiTPAS-co√∂rdinatoren en deze van gezinnen is de app nu aangepast om diverse gezinscontexten te ondersteunen.

Wat zit er in deze update?

  • Toevoegen van gezinsleden die ook een UiTPAS hebben. Pashouders kunnen bovendien toegevoegd worden aan verschillende gezinnen. Bijvoorbeeld in het geval van een gescheiden gezin kunnen beide ouders apart een gezin maken in de app en de kinderen toevoegen, op die manier hebben beide ouders dus toegang tot de UiTPAS van de kinderen.
  • Punten sparen voor gezinsleden. U kan punten sparen voor de gezinsleden waarmee u samen aan een activiteit participeert. Dat doet u door eerst de QR-code te scannen, daarna krijgt u de vraag om ook voor gezinsleden te sparen. Zo hoeft niet elk gezinslid zijn of haar UiTPAS steeds bij te hebben.
  • Voordelen omruilen voor gezinsleden. U kan online voordelen omruilen voor gezinsleden. Voor gewone voordelen ziet u welke gezinsleden het voordeel kunnen omruilen.
  • Welkomstvoordelen en historiek van gezinsleden bekijken. U kan voor de toegevoegde gezinsleden de welkomstvoordelen, de omgeruilde voordelen en historiek van gespaarde punten bekijken.
Alle pashouders die "automatische updates" aan hebben staan zullen deze update in de komende uren automatisch ontvangen. Hebt u de update zelf nog niet ontvangen? Ga dan naar uitpas.be/app op uw smartphone en installeer de nieuwe versie.
Gepubliceerd op dinsdag 6 februari 2024 19.30 u.