Covid Safe Ticket

Vanaf 1 november is het Covid Safe Ticket ook verplicht in cafés, restaurants, fitnesscentra… Wij beseffen dat niet iedereen vertrouwd is met de digitale wereld maar wel zo'n ticket nodig heeft.

Daarom kan u tijdens de openingsuren aan de snelbalie van Het Gemeentehuis bij onze onthaalmedewerkers terecht. Zij helpen u bij het afprinten van uw ticket. Vergeet uw identiteitskaart niet!

Andere opties om het Covid Safe Ticket op papier te bekomen, zijn:

  • Via MijnGezondheid.be, MijnBurgerprofiel, MyHealthviewer of Helena. Meld aan met een van de digitale sleutels. ItsMe is de makkelijkste manier. Op de website staan uw certificaten. U kan ze downloaden en afdrukken. Druk zeker het certificaat van volledige vaccinatie af.
  • U kan ook 24/24 de helpdesk bellen op 078-78 78 50, dan wordt uw vaccinatiecertificaat per post opgestuurd. Hou uw identiteitskaart bij de hand. Hou rekening met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van één week.

U kan uw ticket ook via de digitale weg aanvragen:

  • Installeer de app CovidSafeBE op uw smartphone. Maak een taalkeuze en beantwoord drie vragen die uitwijzen welke COVID-certificaten voor u beschikbaar zijn. Hierna kan u zich aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn uw certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.
Gepubliceerd op woensdag 3 november 2021 11.15 u.