Op vrijdag 4 augustus 2023 werd het buurtparkje aan de Schelde op het terrein van de voormalige conciërgewoning van de Alvatsite officieel geopend. Dat buurtparkje draagt de naam 'Oeverpark'. Deze naam werd gekozen door de bewoners van Ouden Briel. Zij hadden de keuze uit vijf suggesties die Heemkring Ter Palen voorgesteld had. Oeverpark haalde duidelijk de overhand.
In het buurtpark zijn twee infoborden terug te vinden. Een ervan is van het Regionaal Landschap Schelde-Durme en gaat over een bijzonder stuk geschiedenis van Ouden Briel en Buggenhout. Het gaat over een bijzonder figuur, namelijk Gilbert Van Schoonbeke, ondernemer en stadsontwikkelaar van de stad Antwerpen in de 16de eeuw. Hij gebruikte onder meer het hout van Buggenhoutbos om de stadsuitbreidingswerken en stadsomwallingen uit te voeren. Het andere infobord is van OVAM, de Openbare Afvalstoffenmaatschappij over de Alvatsite.
Het buurtparkje werd volledig in eigen beheer ontwikkeld en uitgevoerd door onze groendeskundige en de technische uitvoeringsdienst. Het bestaat uit twee bloemenweides, een wandelpad en twee extra toekomstbomen. Er is een kunstwerk terug te vinden met dank aan de kunstraad en de keramiekclub. De keramiektegels vertellen het verhaal van 'Buggenhout en de Schelde' en van 'de Alvat'. Het verhaal kan u terugvinden in het document in bijlage.
Daarnaast is er een schuilhut met picknicktafel voor wandelaars en fietsers, een publieke fietspomp, een bijenhotel en kan u uitrusten op één van de twee zitbanken. Er zijn nog twee overblijfselen van de voormalige Alvatsite namelijk hydroforen of stoomdrukgroepen. In november 2023 vond het kunstwerk 'Il cammino delle fonte fossile' van Adelin Schets een definitieve bestemming op de locatie en werd er een speeltuig toegevoegd.
Het buurtpark kwam tot stand met subsidies van Platteland Plus, een initiatief van de Vlaamse Landmaatschappij in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen.