Opdorp jaarmarkt & kermis

Naar jaarlijkse gewoonte gaat Opdorp al feestend de zomervakantie in. Tien dagen lang kan u de sfeer opsnuiven op de Dries in en rond de feesttent.

De kermismolens zullen opgesteld staan op de Dries zodat u tussen alle activiteiten door ook kan genieten van fleurige attracties en amusement. Starten doen we met de Strandfuif op vrijdag 28 juni. De Buggenhoutse jeugdraad verwelkomt u in samenwerking met de Buggenhoutse jeugdverenigingen vanaf 21u in de feesttent. Tijd om de examenstress van zich af te dansen en de vakantie in te zetten. Kaarten kunnen online of via de jeugdverenigingen aangekocht worden. In voorverkoop betaalt u 5 euro, aan de kassa 7 euro. Meer info via buggenhoutjeugdraad@gmail.com.

En ook op zaterdag 29 juni wordt er volop gedanst. Om 18u is er een Kidsfuif. Om 20u is het dan de beurt aan Cowslap Theorie. Zij brengen anderhalf uur lang het betere coverwerk. Vanaf 22u kan iedereen dan genieten van het kermisbal. De inkom is gratis. Meer info via els.christiaens.els@gmail.com.

Zondag 30 juni wordt de Dries opnieuw ingepalmd door de Keisdruppers tijdens de Zomerdries. Vanaf 14u kan u op het zomerterras terecht voor lekkere cocktails, (live)muziek en kinderanimatie. Om 15u30 is er een optreden van de Appelmoesband en om 16u30 kunnen de kids pas echt los gaan met de Pinata-Challenge! Vanaf 17u tot 20u is er een live goochelact. De avond wordt geheel in tropische sferen afgesloten met DB Maffia. Vanaf 20u nemen zij de draaitafel over tot in de vroege uurtjes. Inkom is gratis. Meer info via Daan De Vlieger via 0478 90 87 51.

Op maandag 1 juli vindt de traditionele jaarmarkt plaats. Vanaf 8u nestelen de marktkraampjes zich al langs de kant van de huizen voor de groene driehoek lagere school-slagerij-kerkplein. Aan de andere kant van de Dries ter hoogte van de Madelon staan beide kanten vol met kraampjes. Meer info over deze markt en de kermis kan u verkrijgen via onze marktleider David Keppens via david.keppens@buggenhout.be.

Vanaf 10u kan u genieten van de legendarische Opdorpse jaarmarkt. Er zijn prijzen en medailles te verdelen en u kan genieten van allerlei dieren zoals trekpaarden, rijpaarden, pony?s, ezels, schapen en geiten. Meer info via het jaarmarktcomité via eugeen.hofmans@lv.vlaanderen.be of via 0473 83 70 11.

Tijdens de jaarmarkt zijn er ook de Kasteelfeesten van Capelderij vzw. Deze vonden vroeger plaats aan de Capelderij zelf maar door het grote succes situeren deze zich nu in en rond de feesttent op de Dries. Vanaf 10u wordt de feesttent geopend. DJ Funnick draait alles naadloos aan elkaar en er zijn verschillende springkastelen voor de kids opgesteld. Vanaf 11u tot 15u is er een BBQ. Tijdens die barbecue zorgen ?De Knappe koppen? voor de muzikale omkadering. Zij brengen ambiance met meezingers. Om 15u komt dé klapper van de dag. Willy Sommers zal de zon in de harten van de aanwezigen toveren met een geweldig optreden met live orkest. Om 17u organiseert Okra Opdorp Line Dance en om 19u mag covergroep HDR het publiek opzwepen. Maar dé covergroep die avond is natuurlijk DUK. Zij staan garant voor een feestje en zullen vanaf 21u30 de tent in vuur en vlam zetten. Om 23u30 neemt DJ Funnick opnieuw plaats achter de draaitafel voor een afterparty tot in de vroege uurtjes. Deze activiteiten zijn gratis. Meer info via Gunther Van Keer via 0478 77 88 75.

Op dinsdag 2 juli gaan we de sportieve toer op met de 19e Grote Prijs Lumar-Vanco. Deze wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften. Het vertrek is om 16u aan café Madelon. De aankomst is aan café Drytoren. De organisatie is in handen van de Opdorpse vrienden. Meer info via marcdaelemans@skynet.be of via 0475 93 86 03.

Op woensdag 3 juni wordt er nog steeds gefietst dankzij het zesde criterium voor wielertoeristen. Renners (dames ook welkom!) fietsen 35 rondjes van 1,7 km op een gesloten omloop. Er is geen wedstrijd, noch uitslag. Tijdens elke doortocht is er een prijs in natura voor een deelnemer door lottrekking. Inschrijven kan vanaf 18u in de tent op de Dries. Het vertrek is gepland om 19u. Ook deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Opdorpse vrienden. Meer info via marcdaelemans@skynet.be of via 0475 93 86 03. Diezelfde avond kan u in café Madelon terecht voor het inkorven van de duiven voor de kermisvlucht. Dat kan tussen 19u en 21u. Meer info via Duivenmaatschappij Union via Jan Mannaert op 052 33 17 49.

Die kermisvlucht Quiévrain vertrekt op donderdag 4 juli. Die donderdag organiseert Okra Opdorp heel wat activiteiten. Zo is er een begeleide fietstocht naar het fort van Liezele. Het vertrek staat gepland om 13u30. Inschrijven kan in de tent op de Dries. Wie niet wil fietsen, kan de beentjes strekken op de dansvloer. Vanaf 15u zorgen Brigitte en Cesar voor muziek in de feesttent. Tegelijkertijd kan u kunstenaar Paul Heyvaert live aan het werk zien. Inschrijven kan vanaf 12u in de feesttent. Deze evenementen staan open voor iedereen. Niet-leden (of leden zonder sportzegel) betalen 1 euro voor de verzekering. Meer info via okra.opdorp@telenet.be of 0478 38 91 08.

Op vrijdag 5 juli is het tijd voor een lekker hapje. Wegens het grote succes van vorig jaar organiseren Jael De Nil en Gunther Van Keer opnieuw een Dorpsbarbecue in de feesttent. Zij starten om 17u en de barbecue duurt ongeveer tot 21u. De barbecue is ten voordele van de Opdorpse jeugd en de winst wordt verdeeld over alle Opdorpse verenigingen met een jeugdwerking. Meer info via Jael De Nil op 0460 35 02 48 of via Gunther Van Keer op 0478 77 88 75. Inschrijven kan via dorpsbbqopdorp@gmail.com. Om 21u is er een optreden van Prozac, een band die uitsluitend covers van de Kreuners speelt. Daarna volgt nog een afterparty met muziek voor jong en oud.

Schuttersvereniging Hogeweg Opdorp palmt op zaterdag 6 juli naar goede gewoonte de Dries in met de 8e kermisschieting. Er wordt geschoten op twee liggende wippen in de kermistent. Ook gelegenheidsschutters kunnen deelnemen maar zij moeten wel zelf pijl en boog meebrengen. Toeschouwers zijn ook steeds welkom! Vanaf 14u gaat deze volkssport van start tot 19u. Kostprijs bedraagt 6 euro. Meer info via Schuttersvereniging Hogeweg via 0477 92 01 48.

Deze feestelijke tiendaagse wordt op zondag 7 juli afgesloten met het 37e Dorpsfeest van de Landelijke Gilde. Dit feestgebeuren is compleet gratis en start om 10u. Er staat de hele dag een springkastelendorp opgesteld. Opstellen voor de rommelmarkt gebeurt vanaf 7u. Inschrijven is niet nodig, meer info hierover via 0472 99 21 15. Om 11u is er een aperitiefconcert van de Koninklijke Harmonie met Moed Vooruit onder leiding van Stijn De Raes. Tussen 13u30 en 17u30 kan u in het eetcafé terecht voor een barbecue of pannenkoek. Vanaf 15u zijn er diverse optredens en om 17u is er het kampioenschap eieren gooien. Meer info via geert.van.der.wildt@verz.kbc.be.┬áIn de namiddag organiseren de Driesvrienden een petanquetornooi. Vanaf 13u gaat de strijd van start tussen 16 ploegen van 2 personen. Inschrijven kan voor 2 juli tegen 10 euro per ploeg bij de tornooileider daniel.de.smedt@telenet.be of via 052 33 60 85.

Verkeersmaatregelen!

De middendreef van de Dries wordt afgesloten gedurende de activiteiten.

Er geldt parkeerverbod tijdens de jaarmarkt (1 juli) van 5u tot 22u en tijdens het Dorpsfeest (7 juli 2019) van 5u tot 22u in:

  • Dries en Veldstraat
  • Drietorenstraat
  • Damstraat vanaf Dries tot voorbij nummer 4
Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2019 11 u.