Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer wordt niet stilgelegd. Er wordt wel aan reizigers gevraagd om enkel gebruik te maken van het openbaar vervoer indien nodig en de spitsuren te vermijden. Verplaatsingen die u niet echt nodig zijn, stelt u best uit.

Er zal niet meer met contant geld betaald kunnen worden op de voertuigen van De Lijn en in de voorverkooppunten van De Lijn zoals de Lijnwinkels. Alternatieven zijn uiteraard de gangbare manieren zoals SMS-ticket, met bankkaart via de Lijnwinkels en aan de verkoopautomaten van De Lijn, externe voorverkooppunten of via de applicatie van De Lijn.

Bij cashbetalingen is er mogelijkheid van opeenvolgend fysiek contact tussen de chauffeur van de bus/tram of medewerker van de Lijn enerzijds en reizigers anderzijds. Dit betekent dat het cash betalen een bepaald risico inhoudt van verspreiding van het COVID-19 virus. Om voorgaande redenen wordt de cashbetaling op bus en tram vanaf morgen, zaterdag 14 maart 2020, opgeschort tot en met de datum dat de nationale veiligheidsraad beslist om de noodmaatregelen op te heffen. Ook in de Lijnwinkels kan gedurende die periode niet meer met contact geld betaald worden.

Deze maatregel werd afgestemd met de MIVB en TEC die dezelfde maatregel nemen zodat er een eenduidig beleid is voor de reizigers en de burgers.

De Lijn nam sinds het begin van de corona-uitbraak al maatregelen om de hygiëne te optimaliseren. Ze sensibiliseren hun chauffeurs en reizigers, voorzien alcoholgels voor de chauffeurs en desinfecterende doekjes om hun stuurcabine mee te desinfecteren. Voor de ploegen die de bussen en trams reinigen, werden reeds hun materiaal aangepast naar desinfecterende producten.

Meer info

ba

Deel deze pagina

vrijdag 13 maart 2020