Opening brandweerkazerne

De nieuwe brandweerkazerne in de Kerkhofstraat werd officieel geopend op zondag 12 juni 2022.

De oude brandweerkazerne werd in de tweede helft van de jaren zeventig gebouwd en voldeed niet meer aan de moderne noden van het korps. Ook werd het gebouw te klein. Omdat het gebouw niet meer voldeed aan de wettelijke vereisten en er heel wat praktische problemen waren, werd er beslist om over te gaan tot de bouw van een nieuwe kazerne.

Op zaterdag 15 december 2018 werd de eerste spadesteek gegeven. In december 2021 werd de kazerne voorlopig opgeleverd waarna de vrijwilligers van de brandweer volop aan de slag gingen met schilderwerken, de groenaanleg, het inrichten van ruimtes,… Op zaterdag 19 februari 2022 volgde een operationele verhuis naar de nieuwe kazerne. In april 2022 ging de oude kazerne tegen de grond.

De nieuwe kazerne voldoet aan alle noden en oogt heel knap. Vooral de voorgevel met voertuigenhal achter glas is een eyecatcher. De kazerne draagt de naam 'Paul Vincke kazerne' als eerbetoon aan commandant Paul Vincke die in 1990 overleed tijdens de zware fabrieksbrand bij Ontex. Een gedenksteen zal de nieuwe kazerne sieren. 

Tijdens het weekend van 18 en 19 juni houdt de brandweer een open dag in de nieuwe kazerne. Iedereen kan tijdens dat weekend de nieuwe kazerne komen bewonderen en kennismaken met het nieuwe gebouw en met de werking van de brandweer. 

Een sfeerverslag van de opening kan u via deze link bekijken. 

Gepubliceerd op zondag 12 juni 2022 15.20 u.