Operatie JongGeluk

Dit schooljaar start het lokaal bestuur Buggenhout in samenwerking met Logo Dender vzw het project Operatie JongGeluk. Dit project bevordert het mentaal welzijn van kinderen van 10 tot 12 jaar.

Mentaal welzijn is een thema dat alle aandacht verdient, aandacht die door de coronacrisis alleen maar is toegenomen. Niet alleen jongeren en jongvolwassenen kampen met een lager welbevinden. Ook bij onze jongere kinderen zijn thema’s als praten over gevoelens en u goed voelen in uw vel belangrijk.

Lokaal bestuur Buggenhout wou samen met de andere gemeenten uit de regio ELZ Dender (Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Zele) iets doen met de signalen die we opvingen vanuit scholen, ouders en kinderen. Zo is in samenwerking met Logo Dender vzw het project Operatie JongGeluk ontstaan. Het project is opgebouwd rond de figuur Warme William. Een blauwe beer die kinderen wil aanzetten om te praten over hun gevoelens en te luisteren naar wie het even moeilijk heeft. Warme William is de centrale figuur in de kant-en-klare lespakketten die Logo Dender vzw uitwerkte en met hulp van het lokaal bestuur Buggenhout zal verspreiden over alle vijfde en zesde leerjaren van de basisscholen in de regio. Tijdens een train-de-trainer sessie kregen de leerkrachten uitleg zodat ze met dit lespakket in de klas aan de slag kunnen rond de thema’s ‘vriendschap’ en ‘mentaal welbevinden’.

Warme William zal de kinderen gedurende het schooljaar ook twee keer uitdagen via filmpjes om met elementen uit het lespakket aan de slag te gaan. Welke klas zal Warme William de origineelste vriendschapscirkel bezorgen? En wie bouwt de grootste en krachtigste geluksmuur? Warme William heeft alvast enkele toffe prijzen in petto voor de klassen die een toffe foto of filmpje instuurden. Op het einde van het schooljaar sluiten alle kinderen en hun leerkrachten het eerste schooljaar van Operatie JongGeluk feestelijk af. Warme William komt op 31 mei 2024 naar Buggenhout en zal er met leuke muziek, toffe opdrachten en een gezellig samenzijn er een onvergetelijke namiddag van maken.

Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 9 u.