Opfrissing station Buggenhout

Stap voor stap wordt de stationsbuurt van Buggenhout opgeknapt door NMBS, Infrabel en het lokaal bestuur. De opwaardering van de stationsomgeving wordt zo een feit.

Eerst werden de perrons aangepakt. Deze werden volledig vernieuwd en verhoogd naar 75 cm boven de rail wat het comfort van de reiziger ten goede komt. De perronverhoging loopt over een lengte van 250 meter waardoor treinen tot 240 meter lang kunnen stoppen en ontvangen worden in Buggenhout.

Bij deze perronverhoging is ook de toegangshelling aangepast. Zo wordt de toegang gemakkelijker voor mensen met een beperking. De perronuitrustingen zoals verlichting, afsluitingen en stationsnaamborden werden vernieuwd. De twee nieuwe luifels van 50 meter lengte op 7 meter breedte langs beide kanten van het spoor vormen het sluitstuk van de vernieuwing. Deze twee luifels kunnen minstens 200 fietsen herbergen.

Langs de kant van het CM-gebouw is er een aparte fiets- en voetgangerszone om veilig naar het perron te gaan. Er zijn extra parkeerplaatsen en er komen nog twee kleine groenzones. De komende maanden zullen er nog enkele kleine zaken afgewerkt worden zoals de leuningen en fietsgoten aan de trappen, de vergroening, signalisatie en belijning. Op termijn zou de omgeving groener en aangenamer moeten ogen. 

Gepubliceerd op maandag 12 december 2022 12 u.