Poetshulp via dienstencheques

Wanneer u hulp wenst in te roepen voor het uitvoeren van een aantal huishoudelijke taken, dan kan u een beroep doen op een poetshulp van de dienst thuiszorg via dienstencheques. Met de dienstencheque kan u betalen voor poetshulp voor het onderhoud van de woning: stof afnemen en stofzuigen, sanitair en keuken onderhouden, vloeren dweilen, vensters wassen, wassen en strijken, enzovoort. 

Procedure

U maakt een afspraak bij de dienst thuiszorg. De maatschappelijk werker zal uw vraag onderzoeken en zoekt de best passende oplossing voor u.

Alvorens een beroep te kunnen doen op huishoudelijke hulp via de dienstencheques moet u zich inschrijven bij Sodexo, het bedrijf dat dienstencheques aflevert. Deze inschrijving kan u door de dienst thuiszorg laten uitvoeren of regelt u zelf met Sodexo:

Na uw inschrijving ontvangt u een inschrijvingsbevestiging met daarop een aantal gegevens die u nodig heeft om de dienstencheques te bestellen. Alvorens u deze bestelt, is het echter aangewezen contact op te nemen met de dienst thuiszorg om de beschikbaarheid van huishoudhulp na te gaan. Per gewerkt uur dient u één dienstencheque te betalen (elk aangevat uur = een volledig gepresteerd uur). Deze geeft u mee aan uw huishoudhulp, na de cheque gedateerd en ondertekend te hebben.

Bedrag

Per aangevat uur betaalt u de poetshulp met een dienstencheque. De waarde van deze cheque bedraagt 9 euro. Dienstencheques geven echter ook recht op een belastingaftrek van 30%. Dat betekent dat u eigenlijk slechts 6,30 euro per uur betaalt. De cheque is 8 maanden geldig. U kunt de cheques aankopen per 10 stuks (minimum). 

Deel deze pagina

vrijdag 17 november 2023