Provincialeweg (N17)

Op maandag 6 maart starten de werken aan de Provincialeweg (N17). Vooral de eerste fase zal impact hebben op Buggenhout. Het agentschap Wegen & Verkeer wil de verkeersveiligheid voor zowel auto’s als fietsers op de Provincialeweg (N17) verbeteren. Ze vernieuwen het wegdek tot en met de fundering en plaatsen. Rioolbeheerder Pidpa maakt van de gelegenheid gebruik om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen. 
AWV wil de verkeersveiligheid op de Provincialeweg verbeteren, zodat het zowel voor het autoverkeer als voor fietsers comfortabel rijden is. Hiervoor doen we een aantal grondige ingrepen. Zo vernieuwen we het wegdek tussen het kruispunt met de Oppuurseweg en de rotonde Fok tot en met de fundering. Er komen ook nieuwe verkeerslichten op het kruispunt van de N17 met de Oppuurseweg en Lippelodorp. De belangrijkste ingreep is de nieuwe, vrijliggende fietspaden langs beide zijden van de rijbaan. Maar ook de kruispunten worden onder handen genomen.

Tijdens de volledige duur van de werken gelden deze algemene principes:

  • De Provincialeweg wordt afgesloten ter hoogte van de werfzone.
  • De zijstraten in de werfzone lopen dood op de N17.
  • Zwaar verkeer (> 3,5 ton) volgt een omleiding in beide richtingen via de Rijksweg (N41), de E17 en de Gewestweg (N16).
  • Fietsers rijden om via de achterliggende straten evenwijdig met de N17.
  • Voor de routes van het openbaar vervoer check delijn.be/routeplanner.

Timing

De werken verlopen in drie fases:

  1. 6 maart tot midden juni 2023: werken na rotonde Fok tot voor het kruispunt met de Oude Heirbaan. Doorgaand verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via Fok, Keten en Oude Heirbaan. De Maalderstraat en Muldersweg lopen dood op de Provincialeweg.
  2. midden juni 2023 tot april 2024: werken tot en met het kruispunt Oude Heirbaan. Doorgaand verkeer naar Mechelen wordt omgeleid via Fok, Keten, Pandgatheide, Nijven, Lippeloseweg en Oppuurseweg. Doorgaand verkeer naar Dendermonde rijdt om via de Oppuurseweg, Lippeloseweg, Wilgenweg, Pandgatheide, Keten en Fok. 
  3. 2024: werken na het kruispunt Oude Heirbaan tot en met het kruispunt van Lippelodorp. 

Gedurende de werkzaamheden volgt zwaar verkeer (> 3,5 ton) een omleiding in beide richtingen via de Rijksweg (N41), de E17 en de Gewestweg (N16). 

Meer info

Alle informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/provincialeweg

Deel deze pagina

woensdag 1 maart 2023