Reigersweg en Nieuwstraat worden fietsstraat

Deze maand voert lokaal bestuur Buggenhout in de Reigersweg en Nieuwstraat de eerste fietsstraten in. De werken in de Reigersweg zijn als eerste aan de beurt en starten op maandag 18 november.

Het inrichten van deze straten brengt enkele aanpassingswerken met zich mee. Op maandag 18 november starten de werken in de Reigersweg. De asfalteringslaag wordt vernieuwd en de nodige signalisatie wordt geplaatst. Om doorgaand verkeer onmogelijk te maken, wordt voorbij Heibos een tractorsluis geplaatst (auto’s kunnen dan via Heibos richting Brandstraat als zij vanuit de Baasrodestraat komen). De Reigersweg wordt zo vanuit de Beukenstraat een doodlopende straat, voor bewoners is tweerichtingsverkeer nog mogelijk. Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk.

Maar wat is nu een fietsstraat? In een fietsstraat komen fietsers op de eerste plaats. De straat wordt zo ingericht dat de fietser er de ‘hoofdgebruiker’ is. Dat wil zeggen:

  • Auto’s en andere motorvoertuigen mogen fietsers niet inhalen.
  • Auto’s mogen niet sneller rijden dan 30 km/uur.
  • Fietsers mogen in een eenrichting straat de hele breedte van de rijweg gebruiken, en in een tweerichting straat de helft.

Fietsstraten worden ingevoerd in straten met weinig autoverkeer. Het zijn ook straten die functioneren als een belangrijke fietsverbinding.

 

Gepubliceerd op vrijdag 15 november 2019 11 u.