Reserveer uw sportzaal- of terrein

Op woensdag 3 juni heeft de Nationale Veiligheidsraad de overgang naar fase 3 van het afbouwplan goedgekeurd. Deze fase start op maandag 8 juni 2020.

Concreet betekent dat dat er opnieuw gebruik gemaakt kan worden van onze sportfaciliteiten mits strikte naleving van volgende regels:

  • Contactloze sporten kunnen hervat worden, indoor én outdoor, amateur of professioneel, competitie en training.
  • Contactsporten (bv. judo, boksen, voetbal enz.) moeten altijd beperkt blijven tot ‘contactloze’ trainingen.
  • Sportieve activiteiten die worden georganiseerd en begeleid door een verantwoordelijke zijn beperkt tot 20 personen in juni. U houdt altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Kleedkamers en douches zijn niet toegankelijk.
  • Sportmateriaal moet voor en na de training gedesinfecteerd worden.
  • Voor en na de training moeten alle sporters de handen wassen en ontsmetten.

Alle vorige reservaties tot 30 juni zijn kosteloos geannuleerd. Wenst u tussen 8 en 30 juni gebruik te maken van de sportinfrastructuur van De Pit dan kan u een aanvraag met een plan van aanpak indienen via vrijetijd@buggenhout.be. In dat plan van aanpak legt u uit hoe u zal trainen en hoe u praktisch te werk zal gaan om de maatregelen te respecteren. Er kunnen maximum 20 personen sporten en er dient telkens 1 verantwoordelijke begeleider aanwezig te zijn tijdens de training.

Wat de indoor zalen betreft, dient u er rekening mee te houden dat er slechts 2 van de 3 delen van de sporthal beschikbaar zijn. De turnzaal, judozaal en polyvalente zaal zijn volledig beschikbaar. Er zal een zaalwachter aanwezig zijn die gemachtigd is om de training stil te leggen bij het vaststellen van inbreuken. Wij kijken ernaar uit om u terug te mogen verwelkomen op onze mooie sportterreinen. Wij hopen dat u de richtlijnen goed opvolgt voor zowel uw veiligheid en gezondheid als die van onze medewerkers. Indien u vragen hebt, kan u bij de vrijetijdsbalie terecht via 052 33 84 50.

Er is ook nog goed nieuws voor de skaters. Vanaf maandag 8 juni is het skateterrein opnieuw vrij toegankelijk. Het is wel belangrijk om afstand te blijven houden en met maximum 20 sporters tegelijkertijd aanwezig te zijn. De richtlijnen zijn duidelijk opgehangen aan het skaterrein.

Gepubliceerd op donderdag 4 juni 2020 21.17 u.