Rookvrije speelterreinen

Het lokaal bestuur Buggenhout is erg begaan met de gezondheid van de burger. Daarom zetten we hard in op het project ‘Generatie Rookvrij’.

Generatie Rookvrij is een brede beweging van burgers en organisaties die streven naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. Generatie Rookvrij wil ieder kind, geboren vanaf 2019, in elke fase van het opgroeien beschermen tegen tabaksrook, zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt en niet-roken de norm. Door niet meer te roken in het zicht van kinderen en kinderen een andere norm rond roken te leren, maak je hen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken. Tegelijkertijd willen we rokers stimuleren om te stoppen met roken en hen effectieve hulp aanbieden bij hun stoppogingen. De meeste rokers willen stoppen met roken en willen niet dat hun kinderen later gaan roken.

Want zien roken, doet roken. En zeker kinderen zijn kwetsbaar op dat vlak. Daarom zijn alle Buggenhoutse speelterreinen vanaf nu compleet rookvrij. U zal merken dat er borden geplaatst zijn in het kader van Genenatie Rookrvij. We vragen dus om niet te roken op deze plaatsen. Zo kan rookvrij de norm worden.

Gepubliceerd op maandag 24 juni 2024 10.30 u.