Septemberkermis

De traditionele septemberkermis zakt weer af naar het centrum op 3, 4 en 5 september. Op zaterdagavond is er een avondmarkt.

Gedurende het hele weekend hebben we naast kermisattracties een gevarieerd scala aan muzikanten in de aanbieding. Na een ritje in de botsauto’s en een lekkere suikerspin kan u op het kerkplein terecht voor gratis optredens.

The Sugar-free Daddies
Zaterdag 3 september, 18u-19u30

The Sugar-Free Daddies brengen covers, covers en nog eens covers: Faithless, Beastie Boys, Fat Boy Slim, The Specials, Queen, The Black Eyed Peas, Talking Heads, Blus en Boney M zijn slechts een kleine greep uit hun playlist. Feestje? Gegarandeerd! Stilstaan? Onmogelijk!

Fenix
zaterdag 3 september, 20u30 – 22u

FENIX vormde zich in 2003 met maar één doel: het brengen van de beste pop- en rockcovers. Deze talentvolle formatie speelde in 2004 reeds het voorprogramma van Gorki en deelde doorheen de jaren de affiche met Golden Earring, Saxon, Guy Swinnen,… Zanger Bert Lievens schopte het in 2017 tot in de finale van ‘The Voice van Vlaanderen’. Plezierig om naar te luisteren. En om op te dansen. Vooral om op te dansen!

Longarius Waltus
zondag 4 september, 18u30 – 19u30

Tijdens deze kermis geven we ook lokaal talent een podium. Longarius Waltus alias Wout Jacobs won dit jaar de publieksprijs van ‘Lokale Helden’. Dat leverde hem niet enkel studiotijd maar ook een plek op het podium van de septemberkermis op. Wout levert een onemanshow van Nederlandstalige en Engelstalige pop. Zowel covers als eigen nummers passeren de revue.

Guy Swinnen Band
zondag 4 september, 20u30 – 22u

Wanneer we het geschiedenisboek van de Belpop erbij nemen, is Guy Swinnen niet zomaar een blad, maar een heel hoofdstuk. Deze immer sympathieke muzikale duizendpoot uit Diest is immers zoveel meer dan de ceremonieleider bij zijn band The Scabs, waarmee hij inmiddels veertig jaar op de teller heeft staan. In 2020 werd Guy Swinnen 60. Hoog tijd om zijn verhaal te vertellen. Klaar voor een stevige dosis Rock ’n Roll? Sluit dan samen met ons af op zondagavond!

Verkeer

Er geldt een parkeerverbod in de Stationsstraat, kerkplein, Kerkhofstraat en Maalderijstraat. Stationsstraat wordt afgesloten. Kerkstraat wordt afgesloten tijdens de avondmarkt op 3 september tot zondag 4 september. Kerkhofstraat wordt afgesloten van 3 september 14u tot 4 september 24u. Er is een omleiding voorzien langs Vierhuizen-Weiveld-Kamerstraat-Kerkstraat en langs Hanenstraat-Vierhuizen.

Gepubliceerd op dinsdag 19 juli 2022 18 u.