Septemberkermis op het Kamiel van Belle plein

Kruis zaterdag 31 augustus en zondag 1 september maar aan op de kalender. Dat weekend kan u immers opnieuw genieten van gratis animatie in het centrum.

Naast de traditionele kermis vinden er opnieuw optredens plaats. Dit jaar vormt het Kamiel van Belle plein hiervoor het decor in plaats van het kerkplein.

Op zaterdag 31 augustus mag Jeuk het programma openen om 16u. Jan Pladijs en zijn makkers laten alle kinderen dansen en meezingen op de tonen van bekende kinderhits en eigen materiaal. Om 18u is het de beurt aan The Motown Orchestra. Dit swingend orkest richt zich op de muziek van de jaren ’50 tot ’80 namelijk het tijdperk van Motown. De prachtige nalatenschap van dit platenlabel komt helemaal tot leven met nummers als ‘I’m coming out’, ‘I want you back’ en ‘Streetlife’. Ideaal om de benen op los te gooien. Hoofdact van de avond is Guy Swinnen. Vanaf 20u30 zal hij samen met zijn live band een stevige portie rock’n roll op u loslaten. Sinds de jaren ’70 staat deze rocklegende garant voor unieke liveshows en dat zal ook deze keer het geval zijn. Ook de klassiekers van o.a. The Scabs zullen niet ontbreken.

Op zondag 1 september verwelkomen we De Jacobs Band en vrienden op het podium. Deze groep won ‘Lokale Helden’ en opent om 15u. Om 17u45 is het de beurt aan The Fake Band. Deze band bestaat uit lokaal talent dat al meer dan een kwarteeuw bestaat en allerhande covers brengt gaande van blues, soul en rock. Om 20u15 staat de ultieme publiekstrekker op het podium. Peter Koelewijn laat met plezier hits als ‘Kom van dat dak af’ en ‘Je wordt ouder papa’ op u los. Halverwege de jaren ’50 werd de groep Peter en zijn Rockets geboren en in de jaren ’60 volgde de eerste hit. 60 jaar later grijpt Peter Koelewijn terug naar zijn roots en brengt hij een stevige portie pop in Buggenhout. Een voorstelling om niet te missen!

Gepubliceerd op woensdag 7 augustus 2019 9 u.