Spelend leren

Spelen is kinderspel!

We hechten op school veel belang aan ‘spelen’. Spelen is immers voor jonge kinderen de belangrijkste vorm van leren. Door het spel krijgt de wereld om hen heen meer betekenis.

Op onze kleuterspeelplaats zal je daarom, naast een mooi klim- en glijtoestel ook een wilgentunnel terugvinden en mobiele zandbakken. Ook met het buitenkeukentje en de pannentrommel wordt fijn gespeeld door onze kleuters. 
Daarnaast beschikken we op school over een grote verzameling fietsjes en ander rollend materieel. Tijdens de speeltijden kunnen onze kleuters dan ook rijden dat het een lieve lust is.

Ook na de kleuterleeftijd is spel onmisbaar voor kinderen. In het opgroeien tot jongvolwassenen is het spel immers één van de belangrijkste manieren om sportvaardigheden en sociale vaardigheden te trainen.

De speelplaats van de lagere school omvat dan weer spelgelegenheid voor vrij spel en voor sportspelen. Er is het grote voetbalveld, trefbalveld en basketveld, maar ook een ballenvanger en klimtouwen.

Onze blikvanger op de speelplaats is ons piratenschip, dat dagelijks het ruime sop lijkt te kiezen onder een andere kapitein. Onze speelplaats is bovendien een groene oase die ook ruimte heeft voor de klassieke groepsspelletjes als tikkertje of verstoppertje.

Tijdens de middagspeeltijd –als het weer het toelaat- openen we ook de spelenkoffer. De spelenkoffer is een uitleendienst van speelplaatsspeelgoed dat elke dag aan een andere klas wordt aangeboden. Ook de LEGO-wand hoort bij de spelenkoffer.

Op zonnige donderdagen speelt bovendien lokale Radio Sprinkhaan. Onze zesdeklassers draaien muziek voor hun schoolvriendjes. Lokale radio Sprinkhaan draait muziek waar je blij van wordt, muziek waar je kan op zingen, dansen en springen!

Kinderen die door omstandigheden (omdat ze ziek zijn, bijvoorbeeld) beter binnenblijven, kunnen de speeltijd doorbrengen met een vriendje en samen een strip of een boek lezen of met een gezelschapsspel spelen.

Natuurlijk gelden er afspraken op onze speelplaats. Deze moeten er voor zorgen dat alle kinderen alle kansen krijgen om te spelen.

 

Deel deze pagina

dinsdag 28 augustus 2018