Sporten

Wandelingen en fysieke activiteiten (met inbegrip van een motorrit) in openlucht die geen fysieke contacten impliceren zijn toegelaten op voorwaarde dat ze uitgeoefend worden:

 • alleen;
 • in het gezelschap van personen die onder hetzelfde dak wonen, daarmee worden ook bedoeld leefgroepen en hun begeleider uit jeugdvoorzieningen die onder hetzelfde dak verblijven;
 • en/of in het gezelschap van maximum twee steeds dezelfde andere personen met respect van een afstand van 1.5 meter tussen elke persoon.

Deze activiteiten zijn toegestaan voor de noodzakelijke duur om ze uit te oefenen. Na de uitoefening van de activiteiten is de terugkeer naar huis verplicht. Om samenscholingen te vermijden blijft het niet toegestaan om in parken te gaan zitten. Ten aanzien van zwangere vrouwen en ouderen moet er tolerantie aan de dag gelegd worden. De maatregel mag ook niet strikt toegepast worden op mensen met een beperkte mobiliteit of een mentale handicap. Voor dezelfde reden blijven ook picknicken en zonnebaden niet toegestaan in parken.

Het gebruik van een gemotoriseerd voertuig voor het uitoefenen van een fysieke activiteit of een wandeling is enkel toegelaten om zich naar de plaats (bv. een bos op redelijke afstand) of de noodzakelijke sportinfrastructuur van de sport of wandeling in kwestie te begeven. Bovendien wordt er aan herinnerd dat toeristische activiteiten of uitstappen niet toegelaten zijn.

Fysieke activiteiten zijn toegestaan op voorwaarde dat ze worden uitgeoefend:

 • in openlucht;
 • zonder fysieke contacten;
 • indien ze worden uitgeoefend:
  • ofwel alleen
  • ofwel in het gezelschap van personen die onder hetzelfde dak wonen, daarmee worden ook bedoeld leefgroepen en hun begeleider uit jeugdvoorzieningen die onder hetzelfde dak verblijven en/of in het gezelschap van maximum twee dezelfde andere personen. De sociale afstand van 1,5 meter moet worden gerespecteerd.
  • Ofwel in het kader van regelmatige trainingen en lessen in de buitenlucht die geen fysieke contacten impliceren, in het bijzonder georganiseerd door een club of een vereniging, met een groep van maximum 20 personen, steeds in de aanwezigheid van een trainer of een meerderjarige toezichter, en met het respect van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon;De basisprincipes van de social distancing blijven gelden, daarom is het aangeraden om zoveel mogelijk met dezelfde groep te sporten. Het is niet de bedoeling dat initiatielessen georganiseerd worden.

De noodzakelijke en gebruikelijke infrastructuren voor de uitoefening van de toegelaten sporten mogen openen met uitzondering van kleedkamers, douches, kantines en cafetaria’s. Toiletten en drankautomaten kunnen wel gebruikt worden. Onder infrastructuur verstaan we de clubs en de sportterreinen. Het verhuur of de verkoop van materiaal is op zich toegestaan; recreatieve en toeristische activiteiten zijn daarentegen verboden.

Topsporters

Topsporters krijgen toegang tot sportfaciliteiten indien ze een topsportstatuut hebben en ze de training enkel doen in individueel verband. Indoor groepstrainingen zijn verboden.

Meer info

Wilt u opnieuw gebruikmaken van de sportterreinen aan GC De Pit voor uw trainingen? Dan dient u een plan van aanpak betreffende uw trainingen in te dienen bij de sportdienst.

Deel deze pagina

maandag 25 mei 2020