Start vaccinatiecentrum Dender

Op woensdag 3 november opent het nieuwe vaccinatiecentrum van ELZ Dender de deuren.

Het nieuwe vaccinatiecentrum bevindt zich in de Ommegancklaan in de wijk Keur in Dendermonde. Alle informatie hierover kan u hier raadplegen.

Eind september 2021 werd ook beslist om alle 65- tot 84 -jarigen een boostervaccin te geven. De tijd tussen de basisvaccinatie met AstraZeneca (2 prikken) en Janssen (1 prik) en de boostervaccinatie is minstens 4 maanden. Bij wie gevacceerd werd met een Pfizer- of Moderna-vaccin geldt een tussentijd van minstens 6 maanden. Van zodra deze intervaltijd is bereikt, zal u automatisch een nieuwe uitnodiging ontvangen met daarop, net als bij uw vorige prik(ken) een gereserveerd uurslot. Bevestiging van dit toegewezen uurslot blijft verplicht. Alle burgers voor wie vandaag deze intervalperiode al is bereikt, werden al uitgenodigd.

Naast de extra prikken zullen ook nieuwe vaccinatieschema’s opgestart worden. Kinderen die 12 jaar worden, nieuwe burgers en tweedekansers zullen actief opgeroepen worden om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum. Zo zijn alle kinderen die 12 geworden zijn tussen de sluiting van het vaccinatiecentrum in Appels en vandaag al uitgenodigd voor hun prik in het nieuwe vaccinatiecentrum

Personen die hun eerste en/of tweede dosis gemist hebben en vandaag beslist hebben om zich alsnog te laten vaccineren, kunnen contact opnemen met ons callcenter voor een afspraak. Wie zich wil laten vaccineren met Pfizer (2 prikken met een intervalperiode van 21 dagen) zal hiervoor elke actieve vaccinatiedag terecht kunnen in het vaccinatiecentrum. Wie zich liever wil laten vaccineren met Johnson en Johnson (1 prik voor een volledig vaccinatieschema) zal dit slechts af en toe kunnen.

Burgers die enkel hun eerste prik nog kregen in Vaccinatiecentrum Sporthal Appels worden deze week gecontacteerd om een afspraak vast te leggen voor hun tweede prik in het nieuwe vaccinatiecentrum Dender – Keur.

Het callcentrum op het gratis nummer 0800 99 502 blijft doorlopend, ook in de pauzeperiode, bereikbaar om alle vragen van onze inwoners te beantwoorden. Wie liever mailt, kan dit doen naar vaccinatie@elzdender.be.

Gepubliceerd op vrijdag 29 oktober 2021 20.05 u.