Stedenbouwkundig uittreksel

Bij de verkoop van een woning moet u stedenbouwkundige informatie ter beschikking stellen aan de koper. Dat is informatie over vergunningen, eventuele bouwovertredingen, voorkooprecht van andere partijen en verkavelingsvoorschriften.

Die stedenbouwkundige informatie kunt u verkrijgen door een uittreksel (stedenbouwkundig uittreksel) te vragen uit het vergunningen- en het plannenregister.

Voorwaarden

Een stedenbouwkundig uittreksel moet u mee afleveren bij de verkoop van een woning. Het uittreksel mag op het moment van de verkoop niet ouder zijn dan één jaar.

Procedure

Een stedenbouwkundig uittreksel kan uzelf of uw notaris aanvragen. De aanvraag voor het stedenbouwkundig uittreksel bestaat zowel uit het plannen- en vergunningenregister als vastgoedinformatie. Het stedenbouwkundig uittreksel wordt afgegeven binnen een termijn van 30 dagen, na de ontvangst van de aanvraag.

Een stedenbouwkundig uittreksel vraagt u aan bij de gemeente. U stuurt een mail met het ingevulde modelformulier naar vastgoedinfo@buggenhout.be. Eventueel kan u zelf langsgaan bij de dienst Omgeving of u kan de aanvraag aangetekend versturen.

Bedrag

Het tarief van de retributie van een stedenbouwkundig uittreksel uit het plannen- en vergunningenregister en vastgoedinformatie bedraagt 200 euro, vooraf te storten.

Deel deze pagina

vrijdag 16 december 2022