We luiden de zomer in met een betoverende mix van concerten en discours in het prachtig Nationaal Park Scheldevallei. Voor de vierde keer meren we aan langs unieke Vlaamse erfgoedparels en groene plekken langs de Schelde. Het artistieke programma verbindt natuur met cultuur en wakkert het bewustzijn aan rond de themas duurzaamheid, water en klimaat.
De natuur komt dichterbij — en stelt ons vragen. Bevers veranderen het landschap, reigers kleuren het veld wit en ook de knijt laat zich steeds vaker voelen. Hoe reageren wij op die hernieuwde wildheid? Tijdens een poëtische wandeling met verhalen, muziek en een ontmoeting met een olifant ontdekken we hoe dieren ons een spiegel voorhouden — en hoe we opnieuw leren kijken naar onze plek in de natuur.
In het Nationaal Park Scheldevallei is de natuur niet langer een decor, maar een medespeler. Dieren keren terug, soms op onvoorspelbare manieren. Hun aanwezigheid confronteert ons met vragen: hoe gaan we om met deze wildernis in onze achtertuin? En wat zegt dat over onszelf?
Wist je dat in Europa ooit olifanten leefden? Wij brengen ze voor één dag terug tot leven. Tijdens een wandelende voorstelling om 16 uur in Buggenhoutbos nemen schrijver Maarten Inghels, historicus Kristof Smeyers en theatermaker Geert Belpaeme u mee op sleeptouw. Onderweg kruist misschien wel een olifant je pad. Een uitnodiging om anders te kijken, en stil te staan bij hoe we samenleven met het wilde leven rondom ons.
Deze activiteit vindt plaats op zondag 22 juni van 16u tot 18u en kost 8 euro. Inschrijven kan via deze link. Samenkomst is voorzien op de parking van Agentschap Natuur en Bos (Kasteelstraat).