Tweede boosterprik tachtigplussers

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid besliste dat bewoners van woonzorgcentra en ouderen vanaf 80 jaar een tweede boostervaccinatie kunnen krijgen.
In Vlaanderen zullen alle mensen uit deze doelgroepen de kans krijgen om met een tweede boostervaccinatie hun bescherming tegen COVID-19 op peil te houden. In totaal gaat het om 400.000 à 450.000 personen in Vlaanderen die een tweede booster kunnen krijgen. Binnen Eerstelijnszone Dender zou het om ongeveer 4.000 personen gaan. Bij de meeste van deze doelgroep dateert de vorige booster van oktober of november vorig jaar, 6 tot 7 maanden geleden dus.
 
Alle inwoners vanaf 80 jaar zullen per brief en digitaal (indien e-mailadres gekend bij de overheid) ingelicht worden over dit aanbod en een vaccinatie-afspraak kunnen maken. Uitnodigingen hiervoor zullen waarschijnlijk rond 16 mei kunnen vertrekken. 

Hoe kan ik een afspraak inboeken?

Inwoners van geboortejaar 1942 of vroeger kunnen al een afspraak inboeken op de vaccinatiemomenten die reeds voorzien zijn, aanstaande zaterdag 14 mei en woensdag 25 mei. Een telefoontje naar ons callcenter op 0800 99 502 (elke werkdag tussen 9u en 13u) volstaat om een afspraak in te boeken, ook mocht u de uitnodiging nog niet hebben ontvangen.

Om een booster te kunnen krijgen, moeten er minstens 4 maanden verstreken zijn sinds de laatste COVID-vaccinatie. Mocht men omwille van verlaagde immuniteit reeds een vierde prik hebben ontvangen, dan is het niet meer nodig om opnieuw een afspraak te maken. Deze groep zal ook geen nieuwe uitnodiging ontvangen. 
Gepubliceerd op woensdag 11 mei 2022 15 u.