Uitbreiding mondmaskerverplichting

Vanaf zaterdag 11 juli is het dragen van een mondmasker verplicht in o.a. winkels en musea. Dat besliste het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land op donderdagavond 9 juli.

Hiermee volgt het overlegcomité de nieuwe aanbevelingen van de groep van experten (GEES). Vanaf zaterdag 11 juli is het dragen van een masker verplicht:

  • in winkels en winkelcentra;
  • in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken.

Deze lijst kan na verloop van tijd aangepast worden, afhankelijk van de epidemiologische situatie van ons land. Het dragen van een masker blijft altijd sterk aanbevolen in andere situaties. Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie zoals voorzien in het Ministerieel Besluit. Het Ministerieel Besluit zal ook de mogelijke sluiting voorzien van zaken die de regels herhaaldelijk overtreden.

Ter herinnering : mondmaskers zijn nooit verplicht voor kinderen jonger dan twaalf. Er zijn bijzondere bepalingen voor mensen die om medische redenen geen masker kunnen dragen. Een elektronische Nationale Veiligheidsraad zal de beslissingen van het Overlegcomité valideren.

Denk eraan dat u ook in Het Gemeentehuis verplicht bent om een mondmasker te dragen. Vergeet dus zeker geen mondmasker te dragen wanneer u een afspraak hebt in Het Gemeentehuis.

Gepubliceerd op vrijdag 10 juli 2020 7.18 u.