Vaccinatiecentra zoeken helpende handen

Eerstelijnszone Dender zal een vaccinatiecentrum inrichten in Hamme en in Appels. Om dat te realiseren zijn heel wat medewerkers nodig.

Binnen Eerstelijnszone Dender, die de gemeenten Berlare, Zele, Hamme, Lebbeke, Buggenhout en Dendermonde verenigt, komt een vaccinatiecentrum in de sporthallen van Hamme en eentje in Appels. Aanvullend komt er ook een mobiele ploeg, die aan huis zal vaccineren. Om dat te realiseren zijn heel wat medewerkers nodig, zowel professionele zorgverleners als vrijwilligers.

Tientallen inwoners van onze Eerstelijnszone hebben zich de voorbije dagen spontaan gemeld. Hartverwarmend! Toch zoeken we nog een pak extra medewerkers om de planning rond te krijgen. Bij opstart werken we met 2 shiften van 6 uur per dag (7 u - 13.30 u en 14.30 u - 21 u) en dit 7 dagen op 7. Kandidaat-medewerkers kunnen aangeven wat voor hen haalbaar is.

Er zijn diverse functies in te vullen: steward, onthaalmedewerker, medische administratie, vaccinator, toezicht wachtruimte, voorbereiding vaccin, bemanning EHBO-post, mobiliteit van en naar vaccinatiecentrum, mobiele vaccinator (vaccinatie aan huis). Voor sommige opdrachten zijn specifieke kwalificaties, opleidingen en vaardigheden nodig, voor andere veel minder. Meer informatie over verzekering, vergoeding, opleiding,… is momenteel niet beschikbaar. Zodra de overheid ons hierover informeert, communiceert ELZ dat aan alle kandidaten.

Wilt u zich engageren voor deze ongeziene vaccinatiecampagne? Registreer u via dit online kandidaatstellingsformulier. ELZ neemt dan zelf contact op met u. Hebt u na het doornemen van het online kandidaatstellingsformulier nog vragen, contacteer ons dan via info@elzdender.be.

Gepubliceerd op dinsdag 19 januari 2021 9.30 u.