Van kleuter naar lager

Er is een nauwe samenwerking met de kleuterschool van Opdorp. Gedurende verschillende tijdstippen in het schooljaar komen de nieuwsgierige derde kleuters naar 'de grote school'. Elke keer komt op een speelse manier een vak uit het lager onderwijs aan bod. Lezen, rekenen, ... Samen met Mol en Beer, de mascottes van onze leesmethode, wordt het nog leuker. 

Via deze ontmoetingen kennen ze onze school al wat beter.

In de zomervakantie ontvangen alle nieuwe ouders een infobrief met antwoorden op praktische vragen. Hoe groot moet de boekentas zijn? Hebben ze schrijfgerief nodig? Moet er sportkledij aangekocht worden?, ... Tijdens de laatste zaterdag in augustus nodigen we alle ouders met hun kind uit op onze school. Samen gaan ze op ontdekking in de school en krijgt ieder de kans om zijn plekje in de klas te kiezen.

En dan is het zover! 1 september ... Alle ouders kunnen die dag mee naar school komen. Op de speelplaats trakteert ons actief oudercomité ieder op een tasje koffie met iets lekkers. Na het aflezen van de klassenlijsten en het verkondigen van het jaarthema start voor iedereen een leuk en leerrijk nieuw schooljaar. Ongeveer rond 9u15 nemen we afscheid van de ouders.

Deel deze pagina

woensdag 27 januari 2021