Veilig terug naar school

Wij wensen iedereen een veilige eerste schooldag. Zoals u kan merken, is er hard gewerkt om de schoolomgevingen in Buggenhout te laten opvallen.

Plots doken er veelkleurige Octopuspalen, totems en beugels op in het straatbeeld. Deze werden kundig geplaatst door de medewerkers van onze technische uitvoeringsdienst en maken deel uit van het Octopusplan. Hierbij streven we naar duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen en –routes.

Alle schoolomgevingen in Buggenhout zijn vanaf nu aangeduid met een groen-witte koudplast met het opschrift ‘schoolzone’. Zo bent u er zich nog beter van bewust dat u een zone nadert waarin veel zwakke weggebruikers vertoeven. In de Vierhuizen en Kerkstraat werden okerkleurige fietssuggestiestroken aangelegd. We hopen dat elke automobilist rekening houdt met fietsende, steppende of wandelende schoolkinderen zodat iedereen veilig terug naar school kan. Aan de ouders vragen we om rekening te houden met de voorziene signalisatie aan elke school. Indien u uw kind met de wagen brengt, parkeer dan in de daarvoor voorziene zones zodat u het verkeer niet ophoudt en andere weggebruikers niet in gevaar brengt.

Gepubliceerd op woensdag 1 september 2021 7 u.