Veilig van en naar school

Een verkeersveilige schoolomgeving is één van de prioriteiten in onze gemeente en daarom neemt gemeente Buggenhout deel aan het project Route2school.

Dat project heeft als hoofddoel: het verbeteren en optimaliseren van de verkeersveiligheid van uw kind(eren) en alle andere bewoners van Buggenhout.

Met behulp van Route2School willen we te weten komen welke problemen u en uw kind ervaren op de route van en naar school. Deze gegevens verzamelen we via de Route2school app of via de website www.route2school.be

We voeren dus een grondig onderzoek naar knelpunten op de schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van de leerlingen uit. Het resultaat wordt een digitale schoolroutekaart, maar ook acties om de verkeersveiligheid op de route van en naar school te verbeteren.

Doe mee!

De verkeersveiligheid verbeteren voor uw kind is zeer belangrijk! Uw inbreng, die van andere ouders, leerkrachten, politie, jeugdverenigingen… is dan ook cruciaal.

Wanneer?

De verzameling van alle gegevens zal plaatsvinden tot en met VRIJDAG 21 DECEMBER 2018. Daarna zal het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) (i.s.m. AbeonaConsult) de binnengekomen gegevens analyseren en de resultaten bespreken met de schooldirectie(s), de politie en de gemeente Buggenhout.

Hoe deelnemen?

  • Een duidelijk stappenplan[1] is terug te vinden op de website van www.route2school.be
  • Klik op de knop Registreren.
  • Na de éénmalige registratie dient u zich in te loggen en u kan starten…
  • Geef knelpunten op de schoolroute van uw kind door.
Gepubliceerd op donderdag 22 november 2018 11 u.