Veranderingen in het ACC

Zoals u in het infoblad van juli 2018 kon lezen, zijn onze diensten volop bezig met de voorbereiding van de integratie van OCMW en gemeente.

De plannen zijn uitgetekend en dat houdt in dat er in januari 2019 enkele zaken veranderen in het ACC, Nieuwstraat 2. Voordien kon u op het gelijkvloers terecht voor alles in verband met milieu, stedenbouw, ruimtelijke ordening, openbare werken, mobiliteit, bevolking en burgerlijke stand. Dat zal vanaf januari 2019 niet meer het geval zijn. Er zullen namelijk werken plaatsvinden op het gelijkvloers zodat wij u in maart 2019 (wanneer het nieuwe dienstverleningsconcept echt van start gaat) kunnen verwelkomen met een echt onthaal, uitgewerkte themabalies en spreekruimtes.

Dat houdt in dat de loketten in die tussentijd tijdelijk in de Raadzaal op de tweede verdieping zullen huizen. Om deze hele verhuis in goede banen te leiden, is het noodzakelijk om het ACC enkele dagen te sluiten. Onze diensten zullen dus gesloten zijn op 2, 3, 4 en 7 januari 2019. Tijdens die dagen zal er een noodloket voorzien worden voor burgerzaken. Voor noodgevallen kan u daar tijdens de verhuis na telefonische afspraak (052 33 95 11) terecht. Vanaf dinsdag 8 januari 2019 zal u aan de loketten in de Raadzaal terecht kunnen. Geen nood als u slecht te been bent want er is een lift in het gebouw voorzien zodat u gemakkelijk ter plaatse geraakt.

Vanaf maart 2019 zullen onze diensten op afspraak werken en in die tussenfase proberen we zo’n afsprakensysteem ook te hanteren voor de dienst stedenbouw. Om uw dossier goed te kunnen voorbereiden en u te kunnen helpen met uw vragen, vraagt de dienst u om op voorhand uw vragen en documenten door te mailen naar omgeving@buggenhout.be. Op die manier kan uw dossier voorbereid worden en kan onze dienst u optimaal helpen. Er zal nog steeds vrije inloop zijn maar de kans bestaat dat er informatie opgezocht moet worden waardoor u opnieuw zal moeten langskomen. De diensten bevolking en burgerlijke stand zullen nog steeds deels op afspraak werken. Dat wil zeggen dat u nog steeds een afspraak moet vastleggen voor bijvoorbeeld wettelijk samenwonen maar dat u bijvoorbeeld geen afspraak nodig hebt om een reispas af te halen. Vanaf maart 2019 zal dat veranderen wanneer de diensten op hun vernieuwde locatie terug te vinden zijn. Dan zal er ook op afspraak gewerkt worden.

Voor de sociale vleugel van het OCMW verandert er niets tot maart 2019. Vanaf dan zullen deze medewerkers ook terug te vinden zijn in het ACC waar zij volgens het nieuwe dienstverleningsconcept in spreekruimtes zullen werken. In de tussentijd zullen wij u ook via de website op de hoogte houden.

Kort samengevat:

  • De loketten zijn gesloten op 2, 3, 4 en 7 januari 2019. Er zal een noodloket burgerzaken beschikbaar zijn tijdens deze dagen waar u na telefonische afspraak (052 33 95 11) terecht kan.
  • vanaf 8 januari 2019: loketten stedenbouw, milieu, technische dienst, bevolking, burgerlijke stand in raadzaal ACC (tweede verdieping). Voor stedenbouw geniet op afspraak werken de voorkeur.
  • vanaf maart 2019: Bovengenoemde diensten verhuizen naar het gelijkvloers waar een nagelnieuw onthaal op de burger wacht. Onze medewerkers zullen u te woord staan aan het onthaal, aan de themabalies of in de spreekruimtes. Er wordt enkel nog op afspraak gewerkt. De sociale vleugel zal ook in het ACC ondergebracht worden. De cliënten van de sociale dienst kunnen in de spreekruimtes terecht.
Gepubliceerd op dinsdag 4 december 2018 11 u.