Veranderingen op til in de BIB

Binnenkort schakelt onze BIB, net zoals de andere bibliotheken in Vlaanderen, over naar een nieuw computerprogramma.

Voor de Oost-Vlaamse bibliotheken gebeurt dat begin oktober. Begin oktober starten de Oost-Vlaamse bibliotheken met een upgrade waarmee ze de service naar de klanten toe willen verbeteren.

Zo zullen de bibliotheken van De Leesdijk (Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele) in de toekomst nauwer gaan samenwerken en treedt er vanaf oktober 1 reglement voor al deze bibliotheken in voege. Door die samenwerking bent u als lener meteen ook lid van elke BIB van De Leesdijk en kan u putten uit de volledige collectie van het samenwerkingsverband. U kan vlotter materialen van al deze bibliotheken lenen of terugbrengen. Deze service zal mettertijd nog uitbreiden.

Om de overgang naar het nieuwe computersysteem (Wise) zo vlot mogelijk te laten verlopen, gaan de bibliotheken van De Leesdijk even dicht vanaf maandag 30 september tot 10 oktober. Tijdens deze periode kan u niet lenen, verlengen of reserveren. Ook de online service mijnbibliotheek.be werkt dan niet.

Voorzie u dus van genoeg materialen zodat uw lees-, luister- en kijkhonger gestild wordt tijdens deze periode!

Gepubliceerd op vrijdag 23 augustus 2019 9 u.