Verenigingsloket

Vanaf nu kan u uw vereniging registreren via het Verenigingsloket van de Vlaamse Overheid.

Het Verenigingsloket, opgericht door de Vlaamse overheid, wil als digitaal platform dienstverlening aan verenigingen toegankelijker maken en vereenvoudigen. Door de administratieve rompslomp te verminderen kunnen verenigingen zich meer op hun kernactiviteiten concentreren en wordt het verenigingsleven overzichtelijker en leuker voor alle verenigingen en hun leden. De kick-off werd gegeven op 30 januari 2024. Het is dus belangrijk dat alle Buggenhoutse verenigingen zich registreren op www.verenigingsloket.be. Dat houdt in dat de huidige verenigingengids die u op onze website kan terugvinden zal vervangen worden door het Verenigingsloket van de Vlaamse Overheid.

Wat kan u vinden op het Verenigingsloket?

U vindt er essentiële informatie voor bestaande verenigingen en verenigingen in wording, met betrekking tot overheidsdiensten. Daarnaast kunnen verenigingen er hun eigen gegevens registreren, raadplegen en beheren om vervolgens optimaal gebruik te maken van het dienstverleningsaanbod.

In concreto betekent dit dat u in de toekomst op het Verenigingsloket zal kunnen:

  • Zoeken naar verenigingen
  • Uw eigen vereniging registreren
  • Uw eigen verenigingsgegevens raadplegen en beheren
  • Overzicht raadplegen van basisinformatie en diensten
  • Actuele, op maat gemaakte informatie voor verenigingen consulteren
  • Dienstverlening opstarten
  • Raadplegen en volgen van uw verenigingsdossiers

Bent u niet de grootste digitale held, dan kan u hulp krijgen van de digibuddies in de BIB! Vul dit formulier in: https://buggenhout.bibliotheek.be/formulier/verenigingsloket en dan contacteert de dienst vrije tijd u om een afspraak in te plannen.

Gepubliceerd op woensdag 31 januari 2024 11.20 u.