Verko start met ophaling van gebonden asbest aan huis

Wie gebonden asbest wil laten ophalen aan huis kan hiervoor nu een afspraak maken via het asbestloket van Verko. Via deze betalende dienstverlening ondersteunt Verko de doelstelling van een asbestveilig Vlaanderen.

Verko start met de ophaling aan huis van gebonden asbest, zoals golfplaten, dakleien, schoorstenen en bloempotten vervaardigd uit asbestcement. Inwoners van de regio Dendermonde-Wetteren kunnen hiervoor telefonisch of via e-mail een afspraak maken met het asbestloket van Verko. De dienst bestaat sinds dit voorjaar en adviseert de inwoners over het veilig verwijderen en verpakken van asbest. Dit initiatief geniet de steun van de OVAM.

Voor 30 euro komt Verko verpakte gebonden asbestmaterialen aan huis ophalen en zorgt Verko voor een beschermingsset en een zak om de materialen te verpakken. Bij de aanvraag voor de ophaling wordt het juiste type zak bepaald, bijvoorbeeld een plaatzak of een kuubzak.

Zelf gebonden asbest naar het recyclagepark brengen, blijft nog steeds mogelijk, op voorwaarde dat het materiaal verpakt is. De eerste 20 verpakkingen zijn gratis. Op het recyclagepark zijn beschermingssets en foliezakken te koop.

Meer info via www.dds-verko.be/asbestloket of asbestloket@dds-verko.be of telefonisch via 052 25 18 11.

Gepubliceerd op dinsdag 29 oktober 2019 8.30 u.