Vrijwilligers

7 dagen op 7 vaccineren, met zo ruim mogelijke openingsuren, dat vraagt om veel helpende handen. De Eerstelijnszone zal in overleg met de lokale besturen en een vertegenwoordiging van huisartsen, apothekers en verpleegkundigen een planning opstellen om het vaccinatiecentrum te bemannen. Dit zal een mix worden van huidige zorgprofessionals uit de eerste lijn, aangevuld met gepensioneerden, studenten, vrijwilligers, … Heel wat vrijwilligers hebben zich al aangemeld. Deze lijst wordt centraal beheerd.

Voor wie?

Er zijn diverse functies in te vullen: steward, onthaalmedewerker, medische administratie, vaccinator, toezicht wachtruimte, voorbereiding vaccin, bemanning EHBO-post, mobiliteit van en naar vaccinatiecentrum, mobiele vaccinator (vaccinatie aan huis). Voor sommige opdrachten zijn specifieke kwalificaties, opleidingen en vaardigheden nodig, voor andere veel minder.

Meer informatie over verzekering, vergoeding, opleiding,… is momenteel niet beschikbaar. Zodra de overheid ons hierover informeert, communiceert ELZ dat aan alle kandidaten.

Procedure

Wilt u zich engageren voor deze ongeziene vaccinatiecampagne? Registreer u via dit online kandidaatstellingsformulier. ELZ neemt dan zelf contact op met u. Hebt u na het doornemen van het online kandidaatstellingsformulier nog vragen, contacteer ons dan via info@elzdender.be.

Deel deze pagina

zaterdag 30 januari 2021