Vrijwilligerstolken gezocht

Eerstelijnszone Dender zoekt gemotiveerde vrijwilligerstolken om medewerkers van de vaccinatiecentra te ondersteunen bij mensen die het Nederlands niet of onvoldoende spreken.

Het engagement als vertaler is een zinvol engagement, met heel veel voldoening. Vaccinatie is een belangrijk deel van de oplossing om de coronacrisis achter ons te laten. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe sneller we groepsimmuniteit opbouwen.

Als er nood is aan ondersteuning, bijvoorbeeld bij het onthaal of bij de medische registratie, wordt u telefonisch gecontacteerd vanuit het vaccinatiecentrum om te helpen vertalen. U hoeft niet ter plaatse aanwezig te zijn. U geeft vooraf door op welke weekdagen u kan helpen. Wij gebruiken deze momenten als richtinggevend. U kan ze voor uw start nog aanpassen. We zijn op zoek naar mensen die het Nederlands goed begrijpen en één of meerdere andere talen. Jong of oud, nog in opleiding of een rugzak vol ervaring, dat maakt niet uit! wij zijn op zoek naar vrijwilligers met een specifieke taalachtergrond.

Interesse? Surf naar www.dendermonde.be/tolk en vul uw gegevens in. We nemen contact met u op om concrete afspraken te maken en alle info door te geven.

Gepubliceerd op dinsdag 16 maart 2021 13 u.