Werelddag van verzet tegen armoede

Op 17 oktober is het Werelddag van verzet tegen armoede. Een dag die wij als lokaal bestuur niet onopgemerkt willen laten voorbijgaan.

U zal deze week dus witte geknoopte lakens uit onze ramen zien hangen en u zal zich misschien afvragen wat daar het doel van is. Op die manier vragen wij aandacht voor deze werelddag. De geknoopte lakens staan symbool voor ‘ontsnappen uit armoede’ en dat is een zaak van iedereen. Het laken uit het raam verbeeldt de ontsnapping, de knoop verwijst naar de strijd aanbinden.

Ook wij ontsnappen niet aan armoede. 7,8% van de Buggenhoutenaren groeit op in armoede. COVID-19 heeft ons met de neus op de feiten gedrukt. Meer en meer gezinnen worden geconfronteerd met kansarmoede en de coronacrisis sloeg ongenadig hard toe bij mensen met een lagere socio-economische status. Als lokaal bestuur proberen we hier hard aan te werken en strijden we dagelijks tegen onrecht. Dat doen we door projecten zoals o.a. Slaatje Praatje of de UiTPAS of door de dagelijkse problemen structureel aan te pakken. Onze sociale dienst biedt individuele en collectieve hulp. Indien u hier nood aan hebt of meer informatie wenst, raden we u aan om contact met onze medewerkers op te nemen.

We hopen dat iedere inwoner met het hart op de juiste plaats deze week een geknoopt wit laken uit het raam hangt. Zo tonen we dat kwetsbaren er niet alleen voor staan.

Gepubliceerd op dinsdag 12 oktober 2021 10 u.