Werken Hoge Jan

Op dinsdag 2 augustus gaan de werken aan de Hoge Jan van start. De huizen in de werfzone zullen moeilijk bereikbaar zijn tussen 7u en 17u.

Update: wegens onvoorziene omstandigheden starten de werken op vanaf dinsdag 16 augustus in plaats van 2 augustus.

 
Het lokaal bestuur en Farys werken samen voor de vernieuwing van de riolering in de Hoge Jan. Het nieuwe wegdek wordt aangelegd met enkele asverschuivingen. Het studiebureau Sweco zal de werken opvolgen. Vanaf 2 augustus 2022 zal de aannemer Willemen Infra nv uit Drongen de wegen- en rioleringswerken aanvatten. De werken zullen aanvatten op 2 augustus 2022 en duren vermoedelijk tot het bouwverlof in 2023. De einddatum kan nog wijzigen, onder andere door de weersomstandigheden.

Voor het plaatsen van de riolering wordt de verharding in een strook van ongeveer 50 meter uitgebroken. Na de aanleg wordt een tijdelijke verharding met ‘minder hinder’ steenslag voorzien. De opbouw van de rijweg bestaat uit ter plaatse gegoten boordstenen, fundering en asfaltlagen.

Het verkeer komende van Dries richting Buggenhout wordt omgeleid via Sint Huybrechtstraat en de Nieuwbaan. Het verkeer komende van Buggenhout (Hoge Jan) richting Dries wordt omgeleid via Buggenhout (Kalkenstraat en Kasteelstraat) richting Peizegem (Nieuwbaan en Sint Huybrechtstraat). Fietsers worden in beide richtingen omgeleid.

Alle informatie over de werken aan de Hoge Jan kan u via deze link terugvinden. 

Gepubliceerd op vrijdag 15 juli 2022 13.10 u.