Werken N17 van start

Op maandag 6 maart starten de werken aan de Provincialeweg (N17). Vooral de eerste fase zal impact hebben op Buggenhout.

Het agentschap Wegen & Verkeer wil de verkeersveiligheid voor zowel auto’s als fietsers op de Provincialeweg (N17) verbeteren. Ze vernieuwen het wegdek tot en met de fundering en plaatsen nieuwe verkeerslichten op het kruispunt van de N17 met de Oppuurseweg en Lippelodorp. De belangrijkste ingrepen zijn de nieuwe, vrijliggende enkelrichtingsfietspaden langs elke zijde van de rijbaan. Verder worden de kruispunten onder handen genomen en maakt rioolbeheerder Pidpa van de gelegenheid gebruik om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen

De werken verlopen in drie fases:

  1. 6 maart tot midden juni 2023: werken na rotonde Fok tot voor het kruispunt met de Oude Heirbaan. Doorgaand verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via Fok, Keten en Oude Heirbaan. De Maalderstraat en Muldersweg lopen dood op de Provincialeweg.
  2. midden juni 2023 tot april 2024: werken tot en met het kruispunt Oude Heirbaan. Doorgaand verkeer naar Mechelen wordt omgeleid via Fok, Keten, Pandgatheide, Nijven, Lippeloseweg en Oppuurseweg. Doorgaand verkeer naar Dendermonde rijdt om via de Oppuurseweg, Lippeloseweg, Wilgenweg, Pandgatheide, Keten en Fok. 
  3. 2024: werken na het kruispunt Oude Heirbaan tot en met het kruispunt van Lippelodorp. 

Gedurende de werkzaamheden volgt zwaar verkeer (> 3,5 ton) een omleiding in beide richtingen via de Rijksweg (N41), de E17 en de Gewestweg (N16). Alle informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/provincialeweg

Gepubliceerd op dinsdag 28 februari 2023 13.30 u.