Zomer DOE-boek voor Buggenhoutse kinderen

Tijdens deze federale fase bleek het niet eenvoudig voor kinderen en jongeren om leuke activiteiten uit te oefenen. Daarom beslist het lokaal bestuur om elk Buggenhouts kind tussen 6 en 12 jaar een zomer DOE-boek te schenken.

Verre reizen zitten er waarschijnlijk niet in tijdens de zomervakantie. Reden te meer om volop op ontdekking te gaan in onze eigen buurt! Zo toveren we juli en augustus om tot twee maanden vol speels amusement, creatief plezier en creëren we (nog) meer verbinding tussen alle inwoners van onze bosgemeente. Tegelijkertijd denken we aan de fysieke en mentale gezondheid. De activiteiten zijn gericht op kinderen tussen 6 en 12 jaar. Natuurlijk mogen ook broers of zussen en zelfs ouders meedoen (als ze het héél lief vragen).

We vinden het heel belangrijk dat de activiteiten en opdrachten toegankelijk en haalbaar zijn voor een zo breed mogelijke groep kinderen. Door de beperkte materialen die nodig zijn, zijn de opdrachten makkelijk uit te voeren. De nadruk ligt niet enkel op werken op papier maar kinderen krijgen de mogelijkheid om al doende op een leuke manier veel te leren. Het boekje komt van het project Warme William waar men inzet op preventie en mentale gezondheid van kinderen en jongeren. Wij staan hier volledig achter en willen op deze manier de kinderen helpen om op een leuke, creatieve manier de zomer door te brengen.?

Meer weten? Dan kan u contact opnemen met het Huis van het kind, onze medewerkers helpen u graag verder.

Gepubliceerd op donderdag 18 juni 2020 11.50 u.