Zomer met de BIB

Beleef tijdens de zomervakantie heel wat avonturen dankzij de BIB. U hoeft zich geen moment te vervelen.

Op zoek naar de Schat van Vlieg

Deze zomer kunnen kinderen weer op zoek naar de Schat van Vlieg in Buggenhout. De verstopplekken bevinden zich allemaal op en rond de site van GC De Pit aan de Platteput in Buggenhout. Wie alle opdrachten tot een goed einde brengt, bemachtigt een cijfercode. Met deze code kan de schatkist van Vlieg geopend worden in de BIB in Het Gemeentehuis.

Een deelnameformulier is verkrijgbaar in de filialen van de BIB of online. De zoektocht loopt over de hele zomervakantie want alle verstopplekken bevinden zich buiten. De schatkist openen kan wel enkel tijdens de openingsuren van de BIB. Veel zoekplezier!

Maak uw zomer

Doet u deze zomer de meest fantastische uitvinding? Verzamelt u afgedankte kleding, speelgoed, meubels, of afvalmateriaal, en doet u mee met de 'gerecycleerde uitvinding Challenge'? Verwerkt u afgedankte plastic zakken tot iets waardevols? Verzamelt u uw oude kleding en laat u uw fantasie erop los? Maakt u uit twee kledingstukken één of verdient uw shirt een nieuwe print? Of bent u straks zelfs de uitvinder van een totaal nieuw materiaal? Alles kan!

Experimenteer, maak en deel foto’s van uw leukste duurzame en circulaire uitvindingen met ons. Maak uw zomer’ is een challenge gedurende de zomervakantie voor alle jonge makers tussen 5 en 18 jaar. Elke creatieve inzending is welkom en wordt tentoongesteld in de virtuele wall of fame voor jonge makers. Bovendien maakt u kans op mooie prijzen. Meer info via https://buggenhout.bibliotheek.be/maak-je-zomer

E-boeken lenen

In de BIB kan men op twee manieren e-boeken lenen: via een e-reader van de BIB zelf of via de app Cloudlibrary. Een e-reader van de BIB kan u aanvragen via mail naar bib@buggenhout.be. Hou er wel rekening mee dat u hierbij enkel keuze heeft uit de titels die wij zelf als e-boek in collectie hebben. Via de app cloudlibrary kan u gratis e-boeken downloaden op uw eigen toestel. U kan toegang krijgen via uw account van mijnbibliotheek.

STEM-Zomerkamp: maak het met hout
woensdag 28-30 augustus, Boekenschuur Opstal

Kinderen van 10 tot 14 jaar kunnen zich uitleven tijdens het STEM-zomerkamp. Tijdens dit driedaagse kamp steekt u de handen uit de mouwen. U maakt kennis met verschillende gereedschappen en technieken om uw eigen werkstuk in hout te realiseren. U werkt aan 2 hoofdprojecten: een zwevende tafel en een lichtgevende klok. Een zwevende tafel is stoer speelgoed en geeft de illusie van een zwevend tafelblad. De sleutel tot hoe dit werkt is TENSEGRITY. Bij de lichtgevende klok gaan we werken met de lasercutter. Naast deze twee hoofdprojecten is er ruimte voor eigen fabricatie.

De kostprijs van het kamp is 36 euro. Het kampt loopt van 28 tot en met 30 augustus, telkens van 9 tot 16 uur in de Boekenschuur in de Krapstraat. Meer info en inschrijven via de QR-code of via https://buggenhout.bibliotheek.be/zomerkamp-augustus-2024.

Gepubliceerd op maandag 10 juni 2024 18 u.